Plutselig så skjer alt på en gang, og det viser seg at flere av mine gamle, norske favorittband er aktive igjen!

For en tid tilbake dumpet det inn en mail fra Alf Bretteville-Jensen, som forteller meg at hans nye plate er så godt som ferdig, og at det trolig ligger ann til plateslipp i august.

Første forsmak er låten “These Images”, som er en fengende liten sak som burde gjøre sitt for å dekke over den manglende sommeren her hjemme.

Løsningen er enkel: putt denne på mp3-spilleren din, så er nok sommerstemningen straks på plass.

Jeg har vært så heldig å få høre et lite knippe av de andre låtene på den kommende plata, og må innrømme at det låter så bra at jeg gleder meg som en unge til å høre det ferdige resultatet.

Alle elementene som gjorde at jeg i sin tid falt pladask for den første Bretteville-platen er tilstede. Det er et tydelig americanapreg på det jeg har fått høre, eller “Bretteville-cana” som Alf selv kalte det, mens det selvsagt er Alf Bretteville-Jensens umiskjennelige stemme som er i sentrum. Det er også tydelig at han har skrevet noen låter siden forrige plate kom i 1996, for av de jeg har fått høre så holder både tekst og melodi høyt nivå. Spesielt må jeg trekke frem låten “Universe”, som satt som en kule i hjernebarken. Den havner garantert på en av mine biltursamlinger før sommerens “Rundtur I Norge” atter finner sted.

Mannskapet på “These Images” er som følger;
Bjørn Sæther (Smugets husband, Espen Lind, Kurt Nilsen) på trommer, Lars Christian Folkvord (Twinklehead, Thom Hell) på bass, Thomas Stenersen (Eva & The Heartmaker) på pedal steel og Truls Hval (Kurt Nilsen) på el.gitar. Alf Bretteville-Jensen spiller akkustisk gitar, synger og korer.

Besøk Bretteville på nett.

Forrige artikkelVideo: Jim Cuddy Band – Second Son
Neste artikkelCody Canada & The Departed – This Is Indian Land
Rune Letrud
Jeg mener at livet er for kort til å høre på dårlig musikk. Og vil heller anbefale GOD musikk, og har som mål å anmelde musikk jeg LIKER, istedenfor å skrive slakteanmeldelser for å få ut innestengt aggresjon over egen utilstrekkelighet. Noenlunde fast plass på spillelista: Elvis, Bob Dylan, Neil Young, Reckless Kelly, The Rainmakers, American Aquarium, Sons of Bill, Lars Winnerbäck, Tom Petty, Todd Snider, Son Volt, Ryan Adams, Drive-By Truckers... Topp 3 på spillelista: Bob Dylan, Elvis, Lars Winnerbäck. Faller alltid tilbake på disse når jeg går lei av å prøve å finne diamantene i kullbingen. Noen favorittskiver: Son Volt - Trace Bob Dylan - Blood On The Tracks Neil Young - Ragged Glory Lars Winnerbäck - Södermarken Chip Robinson - Mylow Kasey Anderson - Nowhere Nights Paul Simon - Graceland Drive-By Truckers - Dirty South Ryan Adams - 48Hours The Backsliders - Throwin' Rocks At The Moon

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here