fbpx

Ryan Adams neste plate kommer kanskje eller kanskje ikke i oktober.

RyanAdams_Typing

Rapporter har versert en stund om at oppfølgeren til “Ashes & Fire” var ferdig innspilt allerede i februar. Ryan Adams har selv avkreftet dette på Twitter, men etter å ha fulgt den mannen noen år så tror jeg bare på halvparten av det jeg ser selv, og i hvertfall ingenting han sier eller som jeg leser på internett.

Uansett, i mars spilte han en sjelden konsert i London – og da spilte han et par nye låter som visstnok skal være festet til plateriller av Glyn Johns og være klart for utgivelse i høst. De mest hardnakkede ryktene sier at 15 oktober er dagen, men hva som skjer er like uvisst som alt i Ryan Adams-land.

Det som virker å være temmelig klart er at bandet på platen består av Ethan Johns på gitar, Benmont Tench på tangenter, Don Was på bass, Cindy Cashdollar på pedalsteel og Jeremy Stacey på trommer. Det er ikke akkurat et fisleband han har samlet. De samme musikerne backet ham også på hans eneste opptreden i Europa i 2013, når han spilte på en veldedighetskonsert i London i mars.

Skal man dømme etter de siste ukenes Twitter-oppdateringer (hvis man sorterer vekk mannens videretweets av kattebilder), så er de i full gang i studio, og bandet virker å være det samme som tidligere rapportert.

Så hvem vet… kanskje kommer platen i oktober? Kanskje kommer den senere. Kanskje spilte han inn en plate i februar, som ble skrotet fordi han heller ville kjøre fullt band… kanskje ikke…

Hvis han har tid da, innimellom andre påfunn – deriblant låten han skrev og co-produserte for Courtyard Hounds nye EP – “Are You Man Enough“. Som alt annet fra den kjipe delen av Dixie Chicks så er den jo dørgende kjedelig. Desto mer heftig er gitarjobbingen han nettopp gjorde for Krista Polvere – sjekk ut “Look For Love

Det eneste som er sikkert med Ryan Adams, er at alt er usikkert. Og at låtene blir steinhakkandes bra.

Hør de to nye låtene fra Londongigen;

“This Is Where We Meet In My Mind”:
[media id=852 width=650 height=20]

“In The Shadows”:
[media id=853 width=650 height=20]

Siste artikler

Lest dette?