Juni måned er i praksis over og aldri har jeg vel vært senere ute med månedens spilleliste. Fra og med i dag har jeg offisielt ferie i tre uker og planen er å nyte hvert sekund av de ukene, fortrinnsvis i Kvinesdal, men det blir også noen kilometer i bilen langs norske sommerveier. Med meg på digitalmusikkspilleren har jeg en bråte nye og eldre album og så passer jeg alltid på å ha de nyeste månedspillelistene mine i Spotify tilgjengelig i offline modus.

 Det anbefaler jeg deg også å ta med på tur i sommer.

Dessverre er ikke Jason Isbells nye album, Southeastern, tilgjengelig i Spotify før den europeiske utgivelsen i begynnelsen av oktober. Heldigvis har jeg sikret meg for sommeren med både t-skjorte, album og koozie fra pakken som kom i posten fra USA. Heller ikke Slaid Cleaves nye og strålende album,  Still Fighting The War, er på plass ennå. Listen er allikevel full av godbiter for alle dere som er interessert i hva som rører seg av nye saker og ting innen de aktuelle sjangerne americana/roots/folk akkurat nå for tiden.

Jeg nevner bare kjapt et par av mine favoritter fra listen denne måneden – John Moreland sin fantastiske plate, In The Throes, så bra og velskrevet og solid som musikk kan bli. Hear Me Roar sin EP, My Way Back, anbefales på det aller sterkeste. Les om den hos vår musikkbloggfrende berekvam.com. Alela Diane er tilbake med nytt album som du absolutt bør låne øret til en sen nattetime. About Farewell er lavmælt og storslått på samme tid. Willie Nile gjør med American Ride kanskje sitt sterkeste og mest framtredende album noensinne, bør absolutt sjekkes ut. Ellers er vår gode venn Stephen Simmons tilbake med albumet Hearsay og overraskelsen Carolina Rose har gitt ut låten «America Religious»,  en låt som varsler at et solid album er i kommingen.

Slik, det var kort oppsummert juni måned og da er det bare å vente på at Guy Clark sitt nye album skal finne veien til en platespiller nær meg så fort som mulig. 23.juli kommer My Favorite Picture Of You og jeg kan helt sikkert garantere en omtale her hos Dust Of Daylight. Inntil da, foreløpig god sommer til alle. Regner med vi snakkes og møtes underveis. Følg gjerne Dust of Daylight og/eller meg på Twitter:

Dust of DaylightJan Eiesland

 

SHARE
Forrige artikkelFredagsvideo: John Moreland – Nobody Gives A Damn About Songs Anymore
Neste artikkelThe Monthly Iceberg: Life’s Supposed To Hurt
Kontakt: jan@musikkbloggen.no Southern man. Født på samme dag som Hank Williams, dog ikke samme år. Har hørt på musikk daglig siden 1981. Jobbet på 90-tallet i Flekkefjords største platebutikk. Oppdaget alt.country og bandene Whiskeytown, Uncle Tupelo og Jayhawks på denne tiden. Skriver mest om nye utgivelser innen americanasjangeren. Hører mest på Drive-By Truckers, Son Volt, Steve Earle, Townes van Zandt, Jason Isbell, Neil Young, Guy Clark, John Prine, Warren Zevon og Jason Molina.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here