Da er vi alt godt i gang med Mars måned, og vi ligger litt bak med å kåre månedens album her på «Dust Of Daylight». Men nå har vi hatt en uformell avstemning innad i redaksjonen og har landet på Terry Allens ferske album: «Bottom Of The World».

Det er godt og vel 14 år siden Allens forrige rapport fra grenselandet. Så det her er virkelig en etterlengtet plate. Det er også ekstra hyggelig at den leverer så til de grader. «Bottom  Of The World» står nemlig ikke tilbake for noe av det Allen har gjort tidligere. Til de av dere som ikke er kjent med Terry Allens musikk vil jeg henvise til Pål Hilmars omtale av albumet. Jeg kan jo legge til at hvis Sam Shepard hadde bytta ut skrivemaskinen til fordel for el-piano ville det nok ha minnet sterkt om Terry Allen.

 «Terry Allen er tilbake etter 14 år! «The Bottom of The World» er intim og spekket med humor og innsikt. The lost flatlander returns!»
– Jan Kristoffer Dale.

«Månedens album i Februar må bli «Bottom of The World» og er laget av en pokker til mann som gjør et formidabelt  comeback. Allen er navnet, Terry Allen.» 
– Pål Hilmar.

«Hvis Sam Shepard hadde byttet ut skrivemaskinen til fordel for el-piano ville det nok ha minnet sterkt om Terry Allen.»
– Knut Andrè Dale

«Alltid stas når en gammel helt leverer så innihelvete som Terry Allen gjør med «Bottom of the World». Spesielt artig er det når denne helten er ny for undertegnede, og man har oppdaget et stort hull på egen helteliste.»
– Johnny Wilhelmsen

Anmeldt 20. februar 2013, Pål Hilmar Sollie.

Se «Bottom of the World»:
[youtube_video]http://www.youtube.com/watch?v=2yuFCiCQE5E[/youtube_video]

SHARE
Forrige artikkelEn dame som forfører
Neste artikkelLeft Arm Tan – Alticana
Knut Andrè Dale. 31 år. Fra Froland i Aust Adger. Filmnerd, horror-fanatiker, lat forfatter og musikkelsker. Noenlunde fast plass på spillelista: Peter Case, Dave Alvin, Bill Morrissey, Steve Earle, Tom Waits, Jay Farrar, Michael Hurley og Norman Blake. Favoritt Plater: Bill Morrissey - "North" Grant Lee Buffalo - "Mighty Joe Moon" The Waterboys - "Room To Roam" Son Volt - "Straightaways" Steve Earle - "Train A Comin'" Norman Blake - "Whiskey Before Breakfast" Peter Case - "The Man With The Blue Guitar" Bruce Springsteen - "The Ghost Of Tom Joad" Grateful Dead - "American Beauty" The Band - "The Band" Neil Young - "Comes A Time"

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here