fbpx

Jason Freeman – “Hex & Hell”.

Jason Freeman har lang fartstid i Memphis-bandet Bluff City Backsliders men er nå ute med soloskiva “Hex & Hell” hvor egenskrevne låter samlet opp gjennom årene nå endelig har blitt dokumentert i platestudio.

Digitalt kom skiva på tampen av fjoråret men nå foreligger den både på CD og vinyl – attpåtil får man et tegneseriehefte med på kjøpet som basert på coveret ser ut til å være verdt prisen alene! For hva mer kan man ønske seg enn en skikkelig hyllest til fordums tegnede grøss? “Haunted Sounds of Hex & Hell – Beware the curse of the vodoo guitar” ser rett og slett steintøft ut med en monsterisert Jason Freeman halvskjult i kjellermørket på coveret.

Musikalsk viser herr Freeman seg frem som en bluesmann med rockefot som operer i grenselandet mellom Seasick Steve og George Thorogood. Ikke fullt så vindskeiv som Seasick og hakket lavere boogiegir enn Thorogood, men dette svinger uten tvil. Freeman kan sin blueshistorie – han har endog skolert Samuel L. Jackson for rollen som bluesmann i filmen “Black Snake Moan”, og det høres at dette er musikk han har i blodet.

Debutskiva låter helstøpt fra den åpner med seig groove og rufsete slideriff i “Dirty Heart”, pumper på med hypnotiserende, smått rockabilly-lydende bass- og trommespor i “Florida Watah”, messer frem en småskummel eim av svovel i “Hex & Hell” og “Magic in My Home” og fenger med stødig gladbeat i”(Do the) Rump” hvor vi jaggu meg havner på burleskbar og har det ganske så trivelig!

Og trivelig er vel et dekkende ord for skiva, dette er musikere som kan sitt fag og leverer et inspirert produkt uten at man kan påstå at de finner opp kruttet på nytt.

Lydmessig kunne jeg ønsket meg mer fokus på vokal, den begraves litt i lydbildet og sangtekstene får derfor liten mulighet til å vise seg frem.

I mine ører altså ingen essensiell skive, men absolutt verdig en plass i platesamlinga om du liker bluesen din med rock’n’roll krydder som sparker.

[vimeo video_id=”56114984″ width=”650″ height=”415″ title=”Yes” byline=”No” portrait=”Yes” autoplay=”No” loop=”No” color=”00adef”]

[vimeo video_id=”53445456″ width=”650″ height=”415″ title=”Yes” byline=”No” portrait=”Yes” autoplay=”No” loop=”No” color=”00adef”]

 

Siste artikler

Lest dette?