Endelig er den her, Skyline Drives første skikkelige album. Jeg har gledet meg til denne platen helt siden jeg anmeldte den utsøkte EPen «Skyline Drive» i fjor sommer. «Topanga Ranch Motel» er høyt oppe på min liste når året skal oppsummeres, for her er absolutt alt jeg liker og verdsetter ved musikk. Det er utsøkte melodier som sitter rett i øret, det er en strålende røff vokal som leverer aldeles glitrende tekster, det er kóring som utfyller vokalen med perfeksjonisme og det er en pedalsteel som er så deilig at man ikke kan unnlate å bli litt forelsket.

Skyline Drive er Derek Thomas på vokal, gitar og munnspill – og tidligere Backsliders og Ryan Adams sidemann Erik Kristiansen på pedal steel. Sist vi hørte fra Kristiansen var på fjorårets store overraskelse «The Far West«.

På mange måter er Skyline Drive det Ryan Adams ville vært hvis han fortsatte i retningen han hadde når han lagde tidenes countryalbum «48 Hours». Det er til tider en skremmende likhet i stemmen til Thomas, og det skal være sagt at han skriver låter og tekster som enhver singer/songwriter vil misunne ham.

De ti sporene på platen fra Los Angeles basert Skyline Drive holder et jevnt nivå som er regelrett imponerende. Låtene er innspilt i hytten hvor Thomas bor, og alt er mikset, mastret og produsert av Derek Thomas og bassist Mike Derricote.

Selv om låtene på platen er på et meget jevnt høyt nivå, så er det noen som virkelig utmerker seg i mine ører.

Låten «Bartering Line» er vel noe av det fineste som er laget i hele år, og kombinasjonene her mellom pedalsteel-gitaren og hammondorgelet er intet mindre enn vakkert. Når så munnspillet til Thomas kommer inn så er dette utsøkt. Prikken over i-en er Leslie Stevens som kanaliserer sin indre Dolly Parton på en måte som får gåsehuden til å spre seg.

Når man så legger til den fengende «Nothing Like You» og den bitende «The Captain» så beviser Skyline Drive at de har grep om faget. Til slutt må man trekke frem «Rubber Bullets». En drømmende, svevende låt som flyter avgårde på en seng av pedal steel og liflige Hammond-toner – alt mens Thomas og Leslie Stevens leverer vokale varer som bare biter seg fast i hjernebarken.

«It starts with a bang,
and ends with a kiss» 

Hør alle låtene og kjøp enkeltlåter på Skyline Drives Bandcamp. Hør den på Spotify. Tilgjengelig på iTunes.

Se «Nothing Like You».
[youtube_video]www.youtube.com/watch?v=F5BroNUKxw8[/youtube_video]

SHARE
Forrige artikkelThanks For Giving A Damn with Otis Gibbs
Neste artikkelFredagsvideo: Neil Young & Crazy Horse – ACL Music Festival
Jeg mener at livet er for kort til å høre på dårlig musikk. Og vil heller anbefale GOD musikk, og har som mål å anmelde musikk jeg LIKER, istedenfor å skrive slakteanmeldelser for å få ut innestengt aggresjon over egen utilstrekkelighet. Noenlunde fast plass på spillelista: Elvis, Bob Dylan, Neil Young, Reckless Kelly, The Rainmakers, American Aquarium, Sons of Bill, Lars Winnerbäck, Tom Petty, Todd Snider, Son Volt, Ryan Adams, Drive-By Truckers... Topp 3 på spillelista: Bob Dylan, Elvis, Lars Winnerbäck. Faller alltid tilbake på disse når jeg går lei av å prøve å finne diamantene i kullbingen. Noen favorittskiver: Son Volt - Trace Bob Dylan - Blood On The Tracks Neil Young - Ragged Glory Lars Winnerbäck - Södermarken Chip Robinson - Mylow Kasey Anderson - Nowhere Nights Paul Simon - Graceland Drive-By Truckers - Dirty South Ryan Adams - 48Hours The Backsliders - Throwin' Rocks At The Moon

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here