fbpx

Factories and Alleyways – Factories and Alleyways

Factories and Alleyways fra Vancouver er et nytt, men særdeles hyggelig bekjentskap.

De er ute med en 6-spors EP som de gir bort på Bandcamp. Og hvem kan si nei takk til gratis musikk når det låter så godt som dette.

Selv oppgir de alt fra CSN&Y og The Band til Whiskeytown og Paul Simon som inspirasjonskilder. Factories and Alleyways består av Jeremy Allingham, brødreparet Matt og Josh Denny-Keys, og Alex Glassford. Alle synger, korer og spiller en lang rekke instrumenter.

Factories and Alleyways byr på strålende harmonier, gode tekster og ikke minst utsøkte og fengende melodier der de mikser popmusikk med americana, alt. country, folk og gospel. “Right Now” er et godt eksempel, der de har fanget gospelstemningen i pianogroovet og koringen, med en ikke så veldig gospeltekst på toppen.

De legger ikke skjul på tilknytningen til gospel i “Hallelujah” (heldigvis ikke DEN Hallelujah, dette er en original komposisjon) – som har et vidunderlig piano, herlig koring og en fele som bare snirkler seg vei inn i hjernebarken din. Det låter så bra at jeg til og med aksepterer blåserne som dukker opp i bakgrunnen.

Det er ingen svake låter på denne EPen. Det er fordelen med formatet. Man gir ut de låtene som låter bra NÅ, uten å måtte fylle ut en plate med sammenrasket lyd for å tilfredsstille en oppsatt standardlengde.

Førstekuttet “Left Without a Buck” er en låt om tapt kjærlighet, og i kjølvannet: en økonomisk nedtur…

“Gambled on your love 
Dollars gone to dust 
What I’d give 
For one more night with you “

Og i “1000 Beers” snur vi det hele opp ned, og er på vei tilbake til en savnet kjæreste – og samtidig får vi høre om vokalistens talenter…

“Whiskey 
Guitar 
They’re all I know 
All I know”

Bestesporet er nok “Lonely Road”, basert på harmoniene, melodien og måten vokalen veksles mellom vokalistene på.

“Something inside is gonna make you wonder 
What the hell you’re doing here 
You gotta kick to keep from going under “

Uansett – dette er de beste null kronene du kan bruke på musikk denne uken – så last ned EPen fra Factories and Alleyways og kos deg.

Du hører hele platen, og laster den ned på Bandcamp (hvor du også kan kjøpe CDen for 4 canadiske dollar)

[youtube_video]7xVCevm9W2U[/youtube_video]

[youtube_video]W3DNQFl2d9M[/youtube_video]

 

Siste artikler

Lest dette?