fbpx
Forsiden Alle poster Americana The Monthly Iceberg: Late Last Night

The Monthly Iceberg: Late Last Night

Logo ved Pål Hilmar Sollie

Første mandag i måneden er Howard Icebergs dag her på bloggen. Da presenterer vi en låt Howard spesielt ønsker å sette fokus på, med hans egne kommentarer – alt under tittelen “The Monthly Iceberg”.

I dag kommer det en låt som kun er utgitt på en gammel kassett, og dette er etter sigende det eldste kjente videoklippet av Howard Iceberg.

Her forteller Howard litt om “Late Last Night”:

I wrote this one a long time ago; and I didn’t know a live version existed until Barry Lee, a local DJ, posted it recently on YouTube. Barry says it’s the earliest known video of me playing out (about 20 years ago) and since he has more of my stuff than I do, I believe him.

The venue was Whistler’s Bookstore, now long closed down like most of the bookstores around here. I just noticed that there is a turkey in the background—either it must have been around Thanksgiving time, or a music critic was at the show.

If I’m remembering right, I wrote this song thinking about a buddy of mine whose girlfriend had just moved to Texas. I’m happy to say that my friend has fallen in (and out) of love a number of times since then.

Life’s little ups and downs.

[media id=663 width=650 height=415]

Forrige artikkelFredagsvideo: Robert Smith-Hald – Tumblin’ Into You
Neste artikkelFrem Fra Glemselen: The Last Detail
Rune Letrud
Jeg mener at livet er for kort til å høre på dårlig musikk. Og vil heller anbefale GOD musikk, og har som mål å anmelde musikk jeg LIKER, istedenfor å skrive slakteanmeldelser for å få ut innestengt aggresjon over egen utilstrekkelighet. Noenlunde fast plass på spillelista: Elvis, Bob Dylan, Neil Young, Reckless Kelly, The Rainmakers, American Aquarium, Sons of Bill, Lars Winnerbäck, Tom Petty, Todd Snider, Son Volt, Ryan Adams, Drive-By Truckers... Topp 3 på spillelista: Bob Dylan, Elvis, Lars Winnerbäck. Faller alltid tilbake på disse når jeg går lei av å prøve å finne diamantene i kullbingen. Noen favorittskiver: Son Volt - Trace Bob Dylan - Blood On The Tracks Neil Young - Ragged Glory Lars Winnerbäck - Södermarken Chip Robinson - Mylow Kasey Anderson - Nowhere Nights Paul Simon - Graceland Drive-By Truckers - Dirty South Ryan Adams - 48Hours The Backsliders - Throwin' Rocks At The Moon

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here