For en tid tilbake presenterte vi bandet Livin’ Right Now, som kunne by på en rykende fersk demo. Planen var da å komme seg i studio for å få litt flere låter ned på teip.

Og de siste månedene har vokalist og låtskriver Emil Andre Nordtveit og resten av Livin’ Right Now brukt all fritid i nystartede Hordaland Studio, hvor de har spilt inn sin første EP.

Hordaland Studio ble startet i vinter av vokalist, gitarist og låtskrive Ole Reinert Berg-Olsen, også kjent som ORBO fra bloggfavoritt ORBO & The Longshots. Det er med andre ord proffe folk og top of the line utstyr som ligger til grunn, og resultatet har blitt deretter. Ved siden av Livin’ Right Now, så har de hatt hjelp av ORBO, og Paul Inge Vikingstad og Ine Tumyr fra The Longshots.

Vi har tatt en prat med Emil, og dessuten fått lov til å streame kanonlåten “Broke, But I’m Happy To Be” her på bloggen.

– Sist vi snakket med deg, så hadde du gitt uten demo av låten “I’m Not Coming Home”, og hadde planer om å gå i studio for å få flere låter ned på teip. Og det er nettopp det som har skjedd. Fortell hva “Livin’ Right Now” har drevet med siden sist gang…

Den siste tiden har vi vært i studio og spilt inn vår første EP. Det har vert utrolig artig, vi er veldig fornøyde med resultatet.
Vi har spilt inn 4 låter inklusive “I’m Not Coming Home”, som er produsert i samarbeid med Paul Inge og Ole fra Orbo & The Longshots.
Dette er første gang vi er i studio som et band, så det var en ny opplevelse for noen av band-medlemmene. Samtidig veldig kjekt å være i studio og spille inn egne låter med artister vi ser opp til.

– Hvilket studio har dere brukt, og hvor mye tid har dere brukt i studio denne gangen ?

Vi har vært i Hordaland Studio, studioet som Ole fra Orbo driver. Vi var alle sammen i studioet den første dagen, slik at alt av bass og trommer var ferdig. Etter det har vi vært der kontinuerlig på kvelden.

– Hva er planen med de låtene dere har spilt inn denne gangen ?

Planen er å prøve å få litt radiotid med enkelte av låtene. Samtidig så vil vi gjøre noen av låtene tilgjengelig på YouTube. Tar nok en god del eksemplarer med oss på veien også, slik at de som liker musikken kan få kjøpt EP`en vår!

– Hvor kan folk høre dere spille i nærmeste fremtid?

Vi spiller på Engevik Festivalen i Fusa, den 26 Mai, etterfulgt av blant annet Vinni.
Vi gjester også årets Tysnesfest Torsdag den 12. Juli. Noe vi gleder oss veldig til.
Det blir også en tur innom Morellefestivalen den 28. Juli. Det er  i hvertfall noen av arrangementene hvor det er mulig å se oss live!

– Hva er planen videre? Flere innspillinger? Plate?

Planen videre er å få flere spillejobber slik at publikum får øye på oss. Etter hvert skal vi nok til med en full plateinnspilling.

– Full plateinnspilling bør jo gå greit, ryktene sier at du skriver jo låter på løpende bånd. 
Og apropos låter, spesielt tekster virker å være viktig for deg, jfr. vårt tidligere intervju. 
Fortell litt om de låtene du har med på den kommende EPen.

Ja, det skal gå greit, jeg har veldig mye materiale. Er heldig på den måten at slike ting bare kommer til meg, det er på samme måte som med fisking igrunn. Plutselig får en napp og du hører du er inne på noe.
Andre ganger kommer tekst, melodi etterhvert som jeg spiller.

Låtene på EP`en er låter jeg har hatt i sekken ganske lenge, nesten fra tiden da jeg begynte å skrive.
“I’m Not Coming Home” er vel den eldste låten jeg har, så jeg er blitt veldig glad i den. Jeg syns den har en god tekst mange kan relatere seg til, samtidig er “Broke, But I’m Happy To Be” en hyllest til det å være ung musiker i disse dager.

Hør “Broke, But I’m Happy To Be”:
[media id=656 width=650 height=20]

Forrige artikkelThe Monthly Iceberg: Calling Robert Burns
Neste artikkelShooter Jennings – Family Man
Rune Letrud
Jeg mener at livet er for kort til å høre på dårlig musikk. Og vil heller anbefale GOD musikk, og har som mål å anmelde musikk jeg LIKER, istedenfor å skrive slakteanmeldelser for å få ut innestengt aggresjon over egen utilstrekkelighet. Noenlunde fast plass på spillelista: Elvis, Bob Dylan, Neil Young, Reckless Kelly, The Rainmakers, American Aquarium, Sons of Bill, Lars Winnerbäck, Tom Petty, Todd Snider, Son Volt, Ryan Adams, Drive-By Truckers... Topp 3 på spillelista: Bob Dylan, Elvis, Lars Winnerbäck. Faller alltid tilbake på disse når jeg går lei av å prøve å finne diamantene i kullbingen. Noen favorittskiver: Son Volt - Trace Bob Dylan - Blood On The Tracks Neil Young - Ragged Glory Lars Winnerbäck - Södermarken Chip Robinson - Mylow Kasey Anderson - Nowhere Nights Paul Simon - Graceland Drive-By Truckers - Dirty South Ryan Adams - 48Hours The Backsliders - Throwin' Rocks At The Moon

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here