fbpx

…mens vi venter på Neil Young & Crazy Horse – Americana

Neil Young er atter gjenforent med sine kumpaner i Crazy Horse, og Neil Young har bekreftet at vi kan vente oss intet mindre enn TO plater fra de fire herrene i løpet av ganske så kort tid.

Den første platen kommer allerede 5. juni, og heter “Americana”. Navnet spiller selvsagt på platens innhold, som består av det han selv beskriver som “låter vi lærte i barnehagen”. Vi snakker altså tradisjonelle låter, som Neil & Crazy Horse garantert tolker på sin velkjente måte. De har også med seg et barnekor for å fylle ut lydbildet.

Men minst like spennende er det at plate nummer to allerede er i full gang med å spilles inn, og hans åtte år lange ferie fra Crazy Horse tar dermed en meget effektiv slutt. Og da glemmer vi heller ikke at det er første plate med komplett Crazy Horse siden 1996, siden Poncho ikke var med på Greendale-platen.

Tracklisten er som følger;

1. «Oh Susannah»
2. «Clementine»
3. «Tom Dooley»
4. «Gallows Pole»
5. «Get a Job»
6. «Travel On»
7. «High Flyin’ Bird»
8. «Jesus’ Chariot»
9. «This Land Is Your Land»
10. «Wayfarin’ Stranger»
11. «God Save the Queen»

Uncut har selvsagt hør platen, og har dette å fortelle om sin første gjennomlytting.

Neil Young & Crazy Horse spilte i februar sammen for første gang siden Greendale-turnéen i 2003/2004, da de tolket Beatleslåten “I Saw Her Standing There” på en hyllestkonsert for Paul McCartney.

For blodfansen, så kan man finne et 37 minutter langt lydklipp på Neil Youngs egen hjemmeside, som rett og slett er en fantastisk herlig jam med Neil & Crazy Horse som har har kalt “Horse Back” tatt opp på guttas første øving etter 8 års pause… stort sett snakker vi en VELDIG lang versjon av Cortez The Killer – og 37 minutter med Cortez er rein lykke, spør du meg.

Og kjenner vi vår venn Neil rett, så er det ikke lenge før gutta er på veien sammen…

“Americana” skal etter sigende bli mulig å forhåndsbestille fra www.neilyoung.com i løpet av dagen.

Siste artikler

Lest dette?