Foto: Rune Letrud

Når Bergen må levere, så leverer Bergen! Gårsdagens show kan fort gå inn i rekordbøkene som turnéens høydepunkt.

Personlig må jeg innrømme at jeg har vært bekymret for akkurat den konserten, da Madam Felle har hatt en tendens til å prioritere spisegjester i konsertpakkene sine, noe som har ført til en del underlige situasjoner der folk har spist middag en meter fra artister som har rocket løs på scenen.

Alle mine bekymringer i går ble gjort til skamme, da Madam Felle hadde fjernet alle bord og fremstod som en intim og hyggelig rockescene. Og ikke minst det som må være turnéens beste lyd. All ære til lydmannen for det!

Og for en konsert det ble! Madam Felle var smekk fullt, og folk hoppet og danset fra første tone. Og det som har fulgt turnéen hele veien var på plass også i Bergen. Smilene. Det er rett og slett påfallende hvor mye folk smiler på disse konsertene.

Som Bob sier; «Thanks for making us the soundtrack to your growing up». Og det er jo rett og slett det som skjer. Dette er lydsporet til ungdomstiden for så mange av oss, og minnene kommer strømmende gjennom hver eneste tone og hvert ord Bob gir oss fra scenen. Og jeg har enda ikke møtt noen som kan knytte The Rainmakers til dårlige minner.

Noe annet som imponerer er energien til disse gutta. Det virker som om de suger til seg alt de kan av positiv energi fra publikum, og omsetter denne i en fantastisk sceneprestasjon der de går ut i toppfart og bare øker på gjennom hele konserten.

Det er jo helt klart at to ukers intens turnéring tar på. Nye hoteller, ny check-in, nye busser og nye spillesteder. Hver dag. Lite søvn, og så to timers intens utlading hver kveld. Så jeg unner virkelig gutta fri nå – men samtidig så skulle jeg ønske at dette bare kunne fortsette, for konsertene blir bare bedre og bedre for hver gang…

Gårsdagen var spesiell for undertegnede også, da Madam Felle var fyllt opp av gamle venner som har akkurat de samme minnene fra de samme stedene, og det går langt mellom hver gang alle er samlet. Det kunne virke som om det var en del av det i lokalet. Gamle venner møttes for første gang på lenge, og jeg så mangt et vått øye under «Small Circles». Det er noe spesielt når store, voksne mannfolk lar tårene flomme fritt på grunn av musikk…

I går fikk vi også den første ekte allsangen, da publikum aldri sluttet å synge på nynne-delen av refrenget til «Another Guitar». Gutta måtte til slutt starte opp igjen, og gi publikum en ny runde. Only in Bergen, der altså…

Det var selvsagt ingenting annet enn logisk at The Rainmakers ble møtt av hodestups regn i går. Klokken 12.00 startet regnet, og klokken 12.05 landet The Rainmakers. Gutta var litt skuffet, da de hadde håpet å få det samme fine været som resten av landet kan by på.

Da er det jo bare på sin plass at de i dag blir møtt av strålende sol, etter å ha levert årsbeste i Bergen og på turnéen.

Takk til Madam Felle for en fantastisk kveld, takk til lydmannen som leverte varene, og takk til et fantastisk publikum som bidro til å gjøre dette en spesiell kveld for alle involverte. Og takk til The Rainmakers – det hyggeligste bandet på jordkloden. De som ville fikk hilse på, ta bilder av og få signerte plater fra bandet etter konserten. Og det virket som om alle ville!

I kveld er siste kveld på turnéen, og gutta har lovet en helt spesiell kveld.

Etter at turnéen ble oppgradert til Obligatorisk Oppmøte, så kan jeg ikke annet enn å anbefale å møte opp på Madam Felle i kveld.

Husk at det er TIDLIG oppstart! Supportbandet Billy Bob’s Backyard Barbeque Bunch går på klokken 20.30, og The Rainmakers er på scenen senest 21.30.

BE! THERE!!

Hør «Missouri Girl» fra Madam Felle, 02.04.2011:

Get the Flash Player to see the wordTube Media Player.

Hør «Another Guitar» fra Madam Felle, 02.04.2011:

Get the Flash Player to see the wordTube Media Player.

SHARE
Forrige artikkelThe Rainmakers – Orkdal, 01.04.2011
Neste artikkelThe Rainmakers – Bergen, 03.04.2011
Jeg mener at livet er for kort til å høre på dårlig musikk. Og vil heller anbefale GOD musikk, og har som mål å anmelde musikk jeg LIKER, istedenfor å skrive slakteanmeldelser for å få ut innestengt aggresjon over egen utilstrekkelighet. Noenlunde fast plass på spillelista: Elvis, Bob Dylan, Neil Young, Reckless Kelly, The Rainmakers, American Aquarium, Sons of Bill, Lars Winnerbäck, Tom Petty, Todd Snider, Son Volt, Ryan Adams, Drive-By Truckers... Topp 3 på spillelista: Bob Dylan, Elvis, Lars Winnerbäck. Faller alltid tilbake på disse når jeg går lei av å prøve å finne diamantene i kullbingen. Noen favorittskiver: Son Volt - Trace Bob Dylan - Blood On The Tracks Neil Young - Ragged Glory Lars Winnerbäck - Södermarken Chip Robinson - Mylow Kasey Anderson - Nowhere Nights Paul Simon - Graceland Drive-By Truckers - Dirty South Ryan Adams - 48Hours The Backsliders - Throwin' Rocks At The Moon

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here