fbpx

Plater vi gleder oss til i 2012

 

Kathleen Edwards er klar med det Bon Iver produserte “Voyageur” den 17. januar. Kommer både på cd og vinyl, og kan bestilles hos Amazon. Platen er tydelig preget av bruddet med eksen Colin Cripps, og etterhvert det faktum at hun ble kjæreste med Justin Vernon (Bon Iver) – og har dumpet Americana-soundet til fordel for Bon Iver inspirert indiepop.

Jay Farrar har vært i studio med Son Volt, og platen ble mikset i desember. Releasedato er ikke fastsatt, men Jay Farrar har antydet høsten 2012. Inntil da så kan vi kose oss med Woody Guthrie-prosjektet “New Multitude” han og Will Johnson kommer med i løpet av januar – eller kanskje februar. Det er litt uvisshet rundt akkurat det. Det som IKKE er usikkert er at en limited edition av platen inneholder 11 eksklusive spor med Farrar og Anders Parker – så det kan være greit å holde øye med internett for å forhåndsbestille godbiten.

Og når vi er inne på Woody Guthrie, så ville den gamle hedersmann vært 100 år i 2012, noe som naturlig nok markeres. Selvsagt av den nevnte platen fra Farrar/Johnson.

Men også med boksen “The Complete Woody Guthrie” som kommer ut på Smithsonian Folkways i januar, og ikke minst Billy Bragg & Wilco som kommer ut med “Mermaid Aveune – Deluxe Box Set” på Nosuch Records i mars.

Joe Pug kommer ut med platen “The Great Despiser” i april, og skal man dømme etter liveplaten fra i fjor høst så er han i hvertfall inspirert nok til å levere nok en kanonplate.

Justin Townes Earle kommer med ny plate den 27. mars, som har fått tittelen “Nothings Gonna Change The Way You Feel About Me Now” på Bloodshot Records. Tittellåten kan du laste ned flett gratis på www.justintownesearle.com, samtidig som du ser filmen om plateinnspillingen.

Michael McDermott er for tiden i studio, og kommer med ny plate på vårparten.

American Aquarium går i studio med Jason Isbell som produsent, og forhåpentligvis ser vi plata i salg i løpet av høsten 2012.

Men først gir de ut plata “Live In Raleigh”, som har utgivelse i løpet av februar.

Todd Snider har vært i studio, og Jason Isbell har vært innom det selvsamme studio for å bidra på gitar. Platen er endelig bekreftet, og kommer ut 6. mars. Tittelen er “Agnostic Hymns & Stoner Fables”. Og etter sigende så skal dette låte helt annerledes enn noe han har laget før. Som Snider selv sier: “I told them I wanted to make a mess!”. Når han så følger opp med “I want to inspire people, I want to inspire them to leave home, to do things traditionally considered wrong. If you listen to my record and vandalize your school, godspeed.”

Vi aner med en gang at vi har noe helt spesielt i vente.

Kasey Anderson planlegger også å fullføre platen sin i løpet av 2012, og det skulle ikke forundre meg om Jason Isbell vil dukke opp der også…

Sons Of Bill er forlengst ferdig med den Kickstarter-finaniserte oppfølgeren til “One Town Away”, og utgivelsen er nå bekreftet til 27. mars. DU kan allerede nå laste ned singelen “Santa Ana Winds” hos Sons Of Bill.

Andrew Combs kommer endelig med sin første LP, og vi kommer garantert med mer info om den så snart alt er bekreftet.

Patterson Hood fra våre venner i The Drive-By Truckers kommer ut med nytt soloalbum i løpet av våren, så forvent utsøkt lyrikk og grusomme skjebner.

Robbie Fulks er snart klar med ny plate, som tegner til å bli et spennende prosjekt – da han har valgt en del nye metoder i innspillingsfasen.

Rhett Miller jobber med sitt første studioalbum på egen label. Platen ble finansiert med PledgeMusic, og det har vært en del kontroverser der folk er uenig i at etablerte artister skal bruke PledgeMusic og Kickstarter for å gi ut nye plater – noe som selvsagt gjør seg utslag i at Millers plate ble finansiert på rekordtid. Samtidig så blir jo platen gitt ut for egen regning og på eget, nystartet selskap – så Miller bør jo ha samme “rett” som alle andre til å hente inn penger for å slippe å sette seg selv i gjeld. Uansett, så kommer platen ut i løpet av året, og vil etter Millers eget utsagt bli den beste soloplaten han har laget.

Ellers sier ryktene at Lucero planlegger ny plate i 2012, uten at noe er bekreftet. Det samme gjelder Neko Case.

Siste artikler

Lest dette?