Musikkbloggens julekalender vil by på obskure julesanger fra både kjente og ukjente artister, som stort sett befinner seg i og rundt sjangeren Alt. Country og Americana. Følg med oss hver dag for å høre alt fra Drive-By Truckers og Old 97’s til Kelly Willis og Otis Gibbs fremføre julesanger du mest trolig aldri har hørt før – eller i hvertfall ikke i den tapningen.

Idag skal dere først og fremst få høre en helt fersk julesang, og samtidig få en aldri så liten anmeldelse.

Det er to ønsker på en gang. Litt av en julekalender, om jeg skal få si det selv!

Jeg fikk juleplaten fra Shurman i hende for noen dager siden, og måtte sporenstreks rydde plass på bloggen – for dette er virkelig en godbit for alle som liker god countryrock og/eller rocka julemusikk.

Platen heter «A Shurman And Family Holiday Album vol.1». Shurman er låtskriver og vokalist Aaron Beevers og hans venner fra Austin, Texas: bassist Mike Therieau, gitarist Harley Husbands og trommis Craig Bagby. Med som gjester på platen (aka. & Family) har de blant annet Roger Clyne, Blues Traveller og de eminente Stonehoney – som ble omtalt her på bloggen for sin plate Cedar Creek Sessions.

Og gjennom 12 spor så får vi en sjeldent rocka rundtur i et Winter Wonderland jeg ikke trodde fantes i varme Texas. Stemningen er upåklagelig, og det svinger akkurat slik vi ønsker oss fra en saftig Americanaplate. For å si det slik; denne platen ville kommet HØYT opp på fjorårets liste over juleplater du trenger!

Favoritter er de selvskrevne låtene  «Baby Please Come Home», «Tomorrow Is Christmas Day» (som du får høre her) og «I Don’t Feel Like Christmas» – og ikke minst den rivende «Santa Get Me Out Of Here», hvor jeg vedder på at Stonehoney står for komp og utfoldelse.

De gjør også et forsøk på The Bands «Christmas Must Be Tonight» som de kommer unna med skinnet i behold, selv om det er en av de låtene som bør få ligge i fred i originalversjonen. Jeg kan styre meg for drikkevisen «Drinks Of Christmas» som rett og slett skiller seg ut – men alt i alt så er dette en av de beste juleplatene jeg har hørt. Og hvis du vil ha en plate som holder stemningen i TAKET på julefesten – så er dette platen!

Løp og kjøp, og det aldeles umiddelbart! Du får den hos Shurmanville.com

Hør «Tomorrow Is Christmas Day»:

Get the Flash Player to see the wordTube Media Player.

Husk fjorårets store føljetong «10 juleplater du trenger»

Resten av årets julekalender finner du her.

SHARE
Forrige artikkelJason Isbell & Paul Shaffer
Neste artikkelTopp 50 – Musikkåret 2011 oppsummert.
Jeg mener at livet er for kort til å høre på dårlig musikk. Og vil heller anbefale GOD musikk, og har som mål å anmelde musikk jeg LIKER, istedenfor å skrive slakteanmeldelser for å få ut innestengt aggresjon over egen utilstrekkelighet. Noenlunde fast plass på spillelista: Elvis, Bob Dylan, Neil Young, Reckless Kelly, The Rainmakers, American Aquarium, Sons of Bill, Lars Winnerbäck, Tom Petty, Todd Snider, Son Volt, Ryan Adams, Drive-By Truckers... Topp 3 på spillelista: Bob Dylan, Elvis, Lars Winnerbäck. Faller alltid tilbake på disse når jeg går lei av å prøve å finne diamantene i kullbingen. Noen favorittskiver: Son Volt - Trace Bob Dylan - Blood On The Tracks Neil Young - Ragged Glory Lars Winnerbäck - Södermarken Chip Robinson - Mylow Kasey Anderson - Nowhere Nights Paul Simon - Graceland Drive-By Truckers - Dirty South Ryan Adams - 48Hours The Backsliders - Throwin' Rocks At The Moon

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here