fbpx

Neil Young & Booker T. fyller år…

Idag fyller Neil Young 66 år, og hans gamle kumpan Booker T. Jones fyller 67.

Bandet til Booker T. ble jo som kjent Neil Youngs backingband i en periode tidlig på nittitallet, etter at de ble valgt som backingband på den store hyllestkonserten til Bob Dylan i 1992 – og det låt så bra at Neil dro dem med ut på verdensturné.

Booker T. & the MG’s er jo som kjent et av verdens mest legendariske backingband – og startet like godt karrieren som husbandet til Stax, og en av hovedårsakene til at plater utgitt på Stax låt som de gjorde. Gitarist Steve Cropper har også vært med på å skrive noen av historiens største klassikere, som “In The Midnight Hour” sammen med Wilson Pickett og “(Sittin’ On) The Dock Of The Bay” med Otis Redding. Sammen med bassist Donald “Duck” Dunn (verdens best beste bassist), som overtok som bassist i The MG’s i 1965, så var Cropper med i backingbandet til The Blues Brothers, og har med jevne mellomrom spilt en rekke turnéer under navnet The Blues Brothers Band. De er selvsagt med i begge filmene…

Men tidlig på 90-tallet så var det altså Neil Young som var frontmann for dette eminente bandet, og i anledning Neil og Bookers felles bursdag så har vi plukket frem et par glitrende videoer.

Først ute; Neil Young – Harvest Moon:

[media id=488 width=650 height=418]

Dernest; Booker T. & The MG’s – Green Onions:
[media id=487 width=650 height=418]

Og til slutt – alle samtidig: Neil Young with Booker T. & The MG’s – Two Old Friends:
[media id=489 width=650 height=418] 

Siste artikler

Lest dette?