Idag fyller Neil Young 66 år, og hans gamle kumpan Booker T. Jones fyller 67.

Bandet til Booker T. ble jo som kjent Neil Youngs backingband i en periode tidlig på nittitallet, etter at de ble valgt som backingband på den store hyllestkonserten til Bob Dylan i 1992 – og det låt så bra at Neil dro dem med ut på verdensturné.

Booker T. & the MG’s er jo som kjent et av verdens mest legendariske backingband – og startet like godt karrieren som husbandet til Stax, og en av hovedårsakene til at plater utgitt på Stax låt som de gjorde. Gitarist Steve Cropper har også vært med på å skrive noen av historiens største klassikere, som «In The Midnight Hour» sammen med Wilson Pickett og «(Sittin’ On) The Dock Of The Bay» med Otis Redding. Sammen med bassist Donald «Duck» Dunn (verdens best beste bassist), som overtok som bassist i The MG’s i 1965, så var Cropper med i backingbandet til The Blues Brothers, og har med jevne mellomrom spilt en rekke turnéer under navnet The Blues Brothers Band. De er selvsagt med i begge filmene…

Men tidlig på 90-tallet så var det altså Neil Young som var frontmann for dette eminente bandet, og i anledning Neil og Bookers felles bursdag så har vi plukket frem et par glitrende videoer.

Først ute; Neil Young – Harvest Moon:

Get the Flash Player to see the wordTube Media Player.

Dernest; Booker T. & The MG’s – Green Onions:

Get the Flash Player to see the wordTube Media Player.

Og til slutt – alle samtidig: Neil Young with Booker T. & The MG’s – Two Old Friends:

Get the Flash Player to see the wordTube Media Player.
 

SHARE
Forrige artikkelFredagsvideo: The Band – The Weight (1989)
Neste artikkelKickstart American Aquariums nye plate
Jeg mener at livet er for kort til å høre på dårlig musikk. Og vil heller anbefale GOD musikk, og har som mål å anmelde musikk jeg LIKER, istedenfor å skrive slakteanmeldelser for å få ut innestengt aggresjon over egen utilstrekkelighet. Noenlunde fast plass på spillelista: Elvis, Bob Dylan, Neil Young, Reckless Kelly, The Rainmakers, American Aquarium, Sons of Bill, Lars Winnerbäck, Tom Petty, Todd Snider, Son Volt, Ryan Adams, Drive-By Truckers... Topp 3 på spillelista: Bob Dylan, Elvis, Lars Winnerbäck. Faller alltid tilbake på disse når jeg går lei av å prøve å finne diamantene i kullbingen. Noen favorittskiver: Son Volt - Trace Bob Dylan - Blood On The Tracks Neil Young - Ragged Glory Lars Winnerbäck - Södermarken Chip Robinson - Mylow Kasey Anderson - Nowhere Nights Paul Simon - Graceland Drive-By Truckers - Dirty South Ryan Adams - 48Hours The Backsliders - Throwin' Rocks At The Moon

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here