fbpx

Småplukk fra platebunken # 13

I dag startet vi med noe så sjeldent som en barneplate. Chip Taylor har blitt bestefar, og mr Wild Thing fokuserer nå låtskrivingen sin på kvalitetstid med barnebarna.

Chip Taylor & The Grandkids – Golden Kids Rules

Mannen som skrev låten “Wild Thing” er nå blitt bestefar, og har et litt annet fokus i låtene sine. Nå handler det om at barn må forsøke å si sannheten, og at iskrem er helt greit i små doser.

Chip Taylor er født James Wesley Voight, og broren heter Jon Voight – så dette er en talentfull familie. Jon Voight forteller i platens linernotes at Chip Taylor jevnlig lager låter som kun fremføres på familietilstelninger, og at disse låtene begynte å dukke opp når han tok med seg sine tre barnebarn i studio for å spille inn noen sanger i anledning sønnen Kristians bryllup.

Jeg har ganske så nylig fått barn selv, og har forsøkt å ta mitt ansvar seriøst ved å teppebombe smårollingen med kvalitetsmusikk, gjerne med et visst innhold av pedalsteel, banjo og generelt tøff gitarlyd. Barnets mor har strengt tatt forbud mot å spille musikk mens minien hører, av forståelige grunner – da hun jobber i kommersiell radio. Men av og til dukker det opp litt barnesanger, og det er virkelig mye sørgelig graps som små barn utsettes for av trolig velmenende voksne.

I det store og hele styrer jeg altså unna barneplater, noe vel de fleste av oss gjør med mindre vi blir utsatt for det ved tvang. Men Chip Taylor fikk en sjanse på bakgrunn av “Wild Thing” og “Angel Of The Morning”.

Og hvis det finnes en like kul og gjennomført barneplate på norsk så tar jeg GJERNE imot tips. Men inntil videre så kommer denne til å bli avspilt i heimen, for Chip og hans meget talentfulle barnebarn har virkelig levert. Låtene er gjennomført knakende gode, uten den bedrevitende moraliseringen vi ofte får fra amerikanere som alltid vet best i slike situasjoner og spesielt når det handler om barn.

Har du barn i huset, så kan ikke denne platen anbefales nok. Og så lærer de seg litt engelsk på samme tid… og det skader ikke at platen LÅTER steikandes bra på toppen. Chip Taylor har en utrolig behagelig stemme, og barnebarna synger også gjennomført godt og bidrar med et tonn med sjarm.

Platen finnes faktisk på Platekompaniet, så her er det bare å kjøpe!

Hør “Golden Kids Rules”:
[media id=437 width=650 height=20]

Rob Lytle – You. Must. Stop.

For å fortsette litt i familiemodus, så har jeg valgt å ta med Rob Lytle og platen “You. Must. Stop.” En noe ujevn plate, men den er med på grunn av to låter.

Først og fremst låten “Daddy Knows What Boys Want”. Her har han laget en knakende god låt til en datter som akkurat har begynt å kline litt med gutta, og hun får klinkende klar beskjed om at her vet pappa akkurat hva de er ute etter, for han var gutt en gang selv. Denne kan kanskje være til hjelp eller trøst for foreldre med samme problem. Og når jeg hører denne låten er jeg sjeleglad for at jeg fikk en sønn… men for de med døtre kan vel investeringen i hekk og hagle være smart.

Den andre låten er “Why They Play The Games”, som handler om en liten gutt som er ganske så mye mindre og svakere enn de andre – men som likevel får være med og spille baseball i Little League.

Det er også et knippe andre gode låter her, egentlig nok til at jeg kan anbefale denne platen – men den er altså veldig ujevn, og de låtene som ikke er så bra er virkelig ikke så bra. Samtidig så er de låtene som er bra VIRKELIG bra…

Med seg på laget har han blant annet Nanci Griffiths gitarist Tomm Jutz som produsent, John Garder (som har spilt med Dixie Chicks og James Taylor) på trommer og selveste Fats Kaplin på pedal-steel.

Platen kjøper du hos Rob Lytel

Hør “Daddy Knows What Boys Want”:
[media id=438 width=650 height=20]

Siste artikler

Lest dette?