fbpx
Forsiden Alle poster Americana Jason Molina trenger din hjelp…

Jason Molina trenger din hjelp…

Jason Molina er en av de lavmælte, nesten usynlige artistene der ute. Likevel har han en stor og meget  trofast tilhengerskare. Som har savnet ham siden han forsvant tilnærmet sporløst i 2009.

Både gjennom sin solokarriere, prosjektet Songs: Ohia, og som frontfigur for Magnolia Electric Co. så har han levert tankefulle, sterke låter som ikke har vært redd for å utforske det mørke dypet som finnes inne i mennesket.

Molina har hatt sine problemer, og i 2009 ble den bebudete turneén sammen med Will Johnson avlyst på kort varsel. Og Jason Molina forsvant. Tilsynelatende fra jordens overflate. Ryktene har gått, og i fjor dukket det opp et intervju der han fortalte at han for tiden bodde i England.

Men nå er tiden kommet for å informere, og samtidig spørre om musikkverdens hjelp. Jason Molina har siden 2009 gått inn og ut av sykehus og rehab-klinikker, og har opparbeidet seg stor gjeld.

Molina er jo som kjent musiker i USA. Et land som har et ubrukelig helsevesen med mindre man er rik. Altså ikke et helsevesen for fattige musikere uten helseforsikring.

Plateselskapet Secretly Canadian har sammen med Molinas familie opprettet et fond dit de ønsker bidrag.

I mellomtiden jobber Molina på en gård i West Virginia, der han aler opp geiter og høns. Og jobber for å bli frisk en gang for alle.

Ønsker du å støtte Jason Molina på hans vei tilbake til den artisten vi kjenner og savner, så kan du gjøre dette via PayPal.
Mer info finner du på Secretly Canadians webside. Der finner du også en adresse dit du kan sende brev og postkort med oppmuntringer til vår brilliante venn.

EDIT:
En liten bonus dukker nå opp for de som velger å bidra. Du får tilgang til å laste ned en utsøkt konsert med Magnolia Electric Co. fra 2007.
Du kan streame den på Bandcamp, der du også finner link til donasjonssiden, og info om hvordan du etterpå får nedlastingskode til konserten. 

Og hvis du velger å bidra, så kanskje vi finner ut akkurat hva som kommer ETTER bluesen?

Jason Molina: “What Comes After The Blues?”
[media id=394 width=650 height=418] 

Jeg anbefaler også DENNE YouTube-listen for fans av Molina og Magnolia Electric Co.

Forrige artikkelFrem Fra Glemselen: Little Eden – Everyday Life
Neste artikkelSteff Nevers – I’m From The Country
Rune Letrud
Jeg mener at livet er for kort til å høre på dårlig musikk. Og vil heller anbefale GOD musikk, og har som mål å anmelde musikk jeg LIKER, istedenfor å skrive slakteanmeldelser for å få ut innestengt aggresjon over egen utilstrekkelighet. Noenlunde fast plass på spillelista: Elvis, Bob Dylan, Neil Young, Reckless Kelly, The Rainmakers, American Aquarium, Sons of Bill, Lars Winnerbäck, Tom Petty, Todd Snider, Son Volt, Ryan Adams, Drive-By Truckers... Topp 3 på spillelista: Bob Dylan, Elvis, Lars Winnerbäck. Faller alltid tilbake på disse når jeg går lei av å prøve å finne diamantene i kullbingen. Noen favorittskiver: Son Volt - Trace Bob Dylan - Blood On The Tracks Neil Young - Ragged Glory Lars Winnerbäck - Södermarken Chip Robinson - Mylow Kasey Anderson - Nowhere Nights Paul Simon - Graceland Drive-By Truckers - Dirty South Ryan Adams - 48Hours The Backsliders - Throwin' Rocks At The Moon

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here