I fjor snek Jeff Porter ut godbiten Daylight, nesten uten at noen merket det.
Nå er Porter på vei til Norge for sin første turné i sitt andre hjemland siden 2018, og det er på sin plass med en liten anbefaling av denne perlen av en plate.

En anmelder når platen kom ut, skrev at Jeff Porter er «the best songwriter you have never heard of». Og såpass sterke ord skyldes at Jeff Porter enkelt og greit er en særdeles dyktig tekstforfatter og melodisnekker.

Åpningslåten, «Top of the World», er den mest fengende han har laget, og det sier ikke lite når mannen allerede har levert øreklister «Even With The Wind» og «15 Miles». «Top of the World» sitter rett i øret, med en sprudlende fin tekst og en melodi som gjør at du får lyst til å bare løpe, hoppe og fyke rundt som en 6-åring på en svær blomstereng en varm sommerdag.

Jeff har en klassisk musikkutdannelse, har spilt i reggeaband, elsker jazz og har vært en del av et hardslående klassisk rockeband som gitarist i The Rainmakers. Han bruker hele bredden sin på denne platen, og det at han utforsker så mange stilarter er både styrken og svakheten. Du får stadig nydelige enkeltlåter i et lydformat du kanskje ikke ventet – men samtidig spriker det litt for mye til at platen blir gjennomført helstøpt.

(Foto: Jon Henrik Kismul)

Og samtidig så er det låtene som veier opp for nettopp det – for låtene folkens. Låtene! Det er så mye godt på denne platen at det er en fryd.

Fra den nevnte, livsbjanende hyllesten til livet og følelsen av å være på toppen av verden, til låter om livets tyngder, kjærlighet og observasjoner.

(Foto: Jon Henrik Kismul)

Den bluesinspirerte «Deeper Down» viser Jeff Porter fra en annen side, der han dykker ned i følelsen av å stadig måtte grave dypere i seg selv for å finne balansen. «Ruin The Rain» utforsker de samme følelsene og landskapet.

«I Don’t Wanna Live Forever» er en morsom liten sak som funderer rundt hva som ville skjedd om man var udødelig. Som seg hør og bør så fundamenterer Jeff det i kjærlighet.

Rockeren «Big Dreams» må også trekkes frem, som tar utgangspunkt i et 60-talls popsound, og snakker om viktigheten av å drømme, og å drømme stort.

Countrysvisken «Had We Not Been Lovers» kunne fylt dansegulvene på en hvilken som helst honky tonk, og ser litt på situasjonen vennskap kontra kjærlighet, og hva som forsvinner om man flytter seg fra det ene til det andre.

(Foto: Jon Henrik Kismul)

Tittelsporet «Daylight» lar Porter briljere på piano, og gir oss en herlig ballade om livet og at alt blir bedre…

SHARE
Forrige artikkelNick Nace – The Harder Stuff
Neste artikkelJeff Porter på Norgesturné
Jeg mener at livet er for kort til å høre på dårlig musikk. Og vil heller anbefale GOD musikk, og har som mål å anmelde musikk jeg LIKER, istedenfor å skrive slakteanmeldelser for å få ut innestengt aggresjon over egen utilstrekkelighet. Noenlunde fast plass på spillelista: Elvis, Bob Dylan, Neil Young, Reckless Kelly, The Rainmakers, American Aquarium, Sons of Bill, Lars Winnerbäck, Tom Petty, Todd Snider, Son Volt, Ryan Adams, Drive-By Truckers... Topp 3 på spillelista: Bob Dylan, Elvis, Lars Winnerbäck. Faller alltid tilbake på disse når jeg går lei av å prøve å finne diamantene i kullbingen. Noen favorittskiver: Son Volt - Trace Bob Dylan - Blood On The Tracks Neil Young - Ragged Glory Lars Winnerbäck - Södermarken Chip Robinson - Mylow Kasey Anderson - Nowhere Nights Paul Simon - Graceland Drive-By Truckers - Dirty South Ryan Adams - 48Hours The Backsliders - Throwin' Rocks At The Moon

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here