Det er tid for et nytt dykk ned i bunken over nye plater, og høyt oppe i bunken ligger The Autumn Hollow Band fra Boston og Molly Thomason….

The Autumn Hollow Band – Love Letters and Ransom Notes

Som en litt skeiv krysning mellom Whiskeytown og Uncle Tupelo så fenget disse gutta meg med en gang fra første låt «Focus On Rent».

De hevder selv at de av og til låter litt som Wilco, uten at jeg skal bruke det mot dem her – for de putter også The Band inn i inspirasjonslisten sin.

Det viktigste er uansett at de høres ut som selv, og den sjarmerende koringen og ikke minst den skeive men veldig sjarmerende vokalen gjør sitt for at de klarer å skape et eget lydbilde.

Vi får sjeldent gode tekster kombinert med en ekte spilleglede, og et band som har potensiale til å ta steget opp blant de store alt.country bandene vi liker. Jeg har en mistanke om at vi kommer til å høre mer til disse gutta fremover. De turnerer ganske omfattende, og med så gode låter bak beltet så har de faktisk noe å fare med.

Sleng deg på lasset først som sist! Dette er akkurat så skranglete og småskeivt at det kun er sjarmerende – og tilnærmet nødvendig å ha i platesamlingen!

Plata kjøper du på CDBaby

Hør «Focus On Rent»:

Get the Flash Player to see the wordTube Media Player.


Molly Thomason – Beauty Queen

Jeg må innrømme at denne platen blir tatt med LITT på grunn av at Molly Thomason bare er 16 år, og dermed fort kan bli en utrolig spennende person å følge i årene som kommer. Forutsatt at ingen onde produsenter med AutoTune og dollartegn i øynene får kloa på henne.

For det kommer overraskende mange plater fra unge artister i sjangeren countrypop/pop/singer-songwriter. Og stort sett alt er tunet til det ugjenkjennelige, med perfekte produksjoner og alt er lainet opp for en kjapp inncashing fra et market som glatt sluker søte unge barn som later som de kan synge.

Molly Tomason er annerledes. For det første er hun fra Nova Scotia i Canada. Og hun er ung, javel. Men hun skriver låter som er overraskende reflekterte, og leverer tekster som både er et bilde av en ungdoms liv – og et blikk mot voksenverden fra en ungdoms perspektiv.

Musikalsk er hun selvsagt uferdig, men stemmen – som allerede er veldig god, har enormt potensiale. Og fortsetter hun å skrive låter så er det umulig å si HVOR bra det kan bli. Dette er rett og slett sjarmerende, flott og utrolig bra. Hun synger litt som Ida Jenshus på hennes første plate, men med et komp som ligger nærmere Unni Wilhelmsens beste produksjoner.

Lydbildet ligger i singer/songwriter møter jazzpop, og med litt innskutte mandoliner og banjoer her og der. Gi Molly en sjanse, dette er uansett glitrende sommermusikk som vil trekke smilet frem hos de fleste.

Platen kjøpes hos Molly Thomason.

Hør «Trouble»:

Get the Flash Player to see the wordTube Media Player.


SHARE
Forrige artikkelHoward Iceberg & The Titanics tilgjengelig på Bandcamp
Neste artikkelFredagsvideo: Big In Iowa – videobonanza
Jeg mener at livet er for kort til å høre på dårlig musikk. Og vil heller anbefale GOD musikk, og har som mål å anmelde musikk jeg LIKER, istedenfor å skrive slakteanmeldelser for å få ut innestengt aggresjon over egen utilstrekkelighet. Noenlunde fast plass på spillelista: Elvis, Bob Dylan, Neil Young, Reckless Kelly, The Rainmakers, American Aquarium, Sons of Bill, Lars Winnerbäck, Tom Petty, Todd Snider, Son Volt, Ryan Adams, Drive-By Truckers... Topp 3 på spillelista: Bob Dylan, Elvis, Lars Winnerbäck. Faller alltid tilbake på disse når jeg går lei av å prøve å finne diamantene i kullbingen. Noen favorittskiver: Son Volt - Trace Bob Dylan - Blood On The Tracks Neil Young - Ragged Glory Lars Winnerbäck - Södermarken Chip Robinson - Mylow Kasey Anderson - Nowhere Nights Paul Simon - Graceland Drive-By Truckers - Dirty South Ryan Adams - 48Hours The Backsliders - Throwin' Rocks At The Moon

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here