fbpx

Småplukk fra platebunken #3

Da er vil tilbake med et par plater som har ligget og samlet digitalt støv de siste ukene.

Denne gangen presenterer vi Billy Be Burned og The Lost Pines.

Først ute, de gamle skolekameratene i Billy Be Burned.

Alle de tre medlemmene er aktive i hver sine band: The Stagecoach, Pinetop Seven og Weller Grant. Men for en tid tilbake bestemte de seg for å møtes for å spille noen av låtene de spilte den gang de gikk på Universitetet sammen.

Men istedenfor endte de opp med å skrive helt nye låter, der de samarbeidet via nett og telefon fra Sarasota, New York og Chicago.

Bandet består av Adam Groves på vokal, gitar og mandolin, Brian Finke på vokal, gitar, orgel, piano og banjitar og Andy Rader på vokal, gitar og bass.

Og her får vi levert kvalitetsamericana i retning av veldig veldig mye vi liker. Her er mye jeg vil kalle country-noir, litt mørk Son Volt, her er litt Uncle Tupelo, her er litt av den ene bra platen fra Wilco, her har vi litt 70-talls country – det er spor av Jayhawks og Whiskeytown… og plata er innspilt i studioet til Jay Bennet.

Tekstene er gode, melodiene er gode – og gutta er flinke til å arrangere og det låter tight og gjennomført dynamisk.

Kjøp plata hos Billy Be Burned digitalt eller på cd.

Hør “Father Knows”:
[media id=181 width=650 height=20]

Neste plate ut, The Lost Pines og den lille godbiten “Sweet Honey”.

Bluegrassbandet fra alles favorittmusikkby Austin har under overoppsyn fra Lloyd Maines (Produsent for Dixie Chicks, og far til Chicksvokalist Natalie Maines) skrudd sammen en svingende god plate med gode melodier og friske tekster i tilnærmet typisk bluegrasstradisjon.

Bluegrass har en tendens til å bli veldig ensformig, og å høre en hel plate kan ofte bli ulidelig kjedelig. Det er noen få band som klarer å gjøre såpass ut av det at de klarer å holde lytteren interessert hele veien.

The Lost Pines er et slik band!

Mye av hemmeligheten ligger i at instrumentene ikke er like overrumplende som de kan være på en del bluegrassutgivelser, dernest bryter de opp alle tegn til ensformighet ved å veksle mellom en mannlig og en kvinnelig vokalist.

Christian Ward og den herlig Talia Bryce er de to som deler både vokaljobben og låtskriverjobben. Samt henholdsvis banjo og gitar. Resten av bandet består av Marc Lionetti på gitar og kor, Brian Durkin på bass, Shawn Dean på fele, Jon Kemppainen på fele og Alex Rueb på mandolin.

Besøk The Lost Pines og kjøp platen digitalt eller på cd.

Hør Maybalee:
[media id=182 width=650 height=20]


Siste artikler

Lest dette?