fbpx

Egil Olsens Kinaturné fikk en brå slutt…

I en fersk pressemelding skriver Egil Olsen (artisten, ikke fotballtreneren) følgende:


Egil Olsen er i Kina for å gjøre hele 18 konserter i 18 forskjellige byer. Ca halvveis i turneen ble ene konserten avlyst akkurat i det artisten skulle gå på scenen. Kvelden ble brukt i avhør i steden for konsert, og et par hundre skuffede fans måtte gå hjem.
Turneen fortsatte som planlagt, men en etter en konsert ble avlyst på dagen og det kinesiske plateselskapet/turnearrangøren, sounds great, besluttet i går å avlyse de resterende 5 konsertene.
“Slik jeg forstår det dreier dette seg om sensur. Myndighetene i Kina har en avdeling som kontrollerer innhold i kultur og underholdning for å sikre innflytelsen på det kinesiske folk. Man må vanligvis gjøre en omfattende søknad, der bl. a. sangteskster blir gransket, før en internasjonal artist kan spille i Kina. Dette blir vanligvis ikke gjort på klubbscener, som i mitt tilfelle, men de har nok blitt nysgjerrige siden dette er en såpass stor turne, og siden det har gått så bra som det har gjort. Plateselskapet spekulerer også i om dette kan ha med fredsprisen å gjøre.”
Med 1 million treff på kinesisk youtube, topping av lista over mest populære artist på musikk/film/bok-nettsamfunnet douban forrige uke, og intervju i Beijing Global Times, har Egil Olsen og turneen fått mye oppmerksomhet i Kina.
Kanskje for mye?
“Fikk nylig vite at det finnes piratkopier som selges på gaten av platene mine, og at det kun skjer med store internasjonale artister. Trodde aldri piratkopiering skulle gjøre meg stolt.”
Egil Olsen er tilbake i Norge i løpet av kvelden onsdag 01. juni.
10. juni lanseres det nye albumet ‘keep movin – keep dreamin’.
“Vi fikk gjort 10 fantastiske konserter og har hatt 3 uforglemmelige uker i Kina. Med så ivrige fans er det selvsagt veldig trist å ikke kunne fullføre turneen, men jeg håper og tror jeg får muligheten til å reise tilbake.”

Siste artikler

Lest dette?