Luke Dick lager country-rock som høres ut som en slags miks av Tom Petty, Eagles og Jason Ringenberg. Han sier selv at det en miks av Red Dirt og Roots Rock. For min egen del holder det å si at jeg liker det jeg hører.

Låten «Get Through To You» er en steinbra låt, lettbeint countryrock-sak som fyrer platen av i en retning jeg kan like, og han gjør sitt beste for å holde nivået oppe utover resten av plata.

Han går fra rolige ballader til mer bluesy saker, og sier i presseskrivet sitt at «He plays country like it’s been dragged through the Mississippi Delta». Noe som jo kan få både positive og negative følger. Ikke alt tåler å druknes. Men det har altså musikken til Luke Dick.

Bakgrunnen til Luke er ganske så broket. Han er resultatet av et forhold mellom en Burlesquedanserinne og en omreisende selger, og har selv jobbet som vaktmester, truckfører og filosofiprofessor.

Men viktigst av alt er at han faktisk skriver gode låter, og tekster som er preget av en omflakkende tilværelse både i oppveksten og etterpå.

Høydepunkter er ellers den Tom Pettyske «Don’t Matter To Me», som kunne sklidd rett inn i settlisten til Petty uten at noe hadde merket forskjell på låtskriver. Han har til og med en Pettysk schwung i stemmen.

«Life Ain’t Hard» må også nevnes, og vi får en slags ELO med countrytwang og et skremmende fengende refreng som låter aldeles utmerket.

Den glimrende «Porch Light» beviser at han har et øre for gode melodier, og et talent for gode tekster. En nydelig liten kjærlighetssang – og skikkelig Tom Petty anno «Full Moon Fever».

Det eneste negative er U2-sounden i låten «Crazy For You».

Dette minner meg egentlig mye om låtmaterialet til ORBO & The Longshots, måten Luke skifter mellom litt Tom Pettysk countrytwang og deretter låter med tendenser fra deltablues som i «Walk On». Han mangler selvsagt låtskrivertalentet og stemmen til ORBO, men så har jo også ORBO jobbet noen år for å komme dit han er idag, og Luke er fortsatt en fersking i så måte.

Jeg gleder meg til fortsettelsen fra filosofiprofessoren som nå er bosatt i Nashville…


«Crazy For You»:

SHARE
Forrige artikkelOld Death Visper – Old Death Visper EP
Neste artikkelVideo: The Rainmakers – Go Down Swinging
Jeg mener at livet er for kort til å høre på dårlig musikk. Og vil heller anbefale GOD musikk, og har som mål å anmelde musikk jeg LIKER, istedenfor å skrive slakteanmeldelser for å få ut innestengt aggresjon over egen utilstrekkelighet. Noenlunde fast plass på spillelista: Elvis, Bob Dylan, Neil Young, Reckless Kelly, The Rainmakers, American Aquarium, Sons of Bill, Lars Winnerbäck, Tom Petty, Todd Snider, Son Volt, Ryan Adams, Drive-By Truckers... Topp 3 på spillelista: Bob Dylan, Elvis, Lars Winnerbäck. Faller alltid tilbake på disse når jeg går lei av å prøve å finne diamantene i kullbingen. Noen favorittskiver: Son Volt - Trace Bob Dylan - Blood On The Tracks Neil Young - Ragged Glory Lars Winnerbäck - Södermarken Chip Robinson - Mylow Kasey Anderson - Nowhere Nights Paul Simon - Graceland Drive-By Truckers - Dirty South Ryan Adams - 48Hours The Backsliders - Throwin' Rocks At The Moon

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here