Number Seven Deli er omsider tilbake. Etter en sagnomsust gjenforening på Giske i sommer så har ryktene gått om aktiv studiovirksomhet, kombinert med ekslusive livekonserter.

Og allerede onsdag 15/12 kan de som har mulighet ta turen til Ocean Sound Recordings på Giske for å oppleve Deli live.

Der vil heldige publikummere få høre både gamle Deli-klassikere og smakebiter fra den nye platen.

Vi har tatt en prat med Rune Berg, angående Delis fremtidsplaner.

Dere ga ut to plater som ble hyllet av et samlet pressekorps, og et hengivent publikum. Og plutselig var dere borte… hva skjedde?

Godt spørsmål. Det kom som et sjokk på oss at det hadde gått så lang tid siden sist òg. Vi hadde jobbet omtrent i ett fra starten i 1997 til andreplata i 2006, så det falt seg egentlig naturlig å ta en liten pause for å ta hånd om saker og ting som hadde blitt litt nedprioritert de åtte foregående årene. Familie, jobb, venner, barn, etc. Men det var ikke meningen å ligge på latsida så lenge. Det føles omtrent som om Johnny bare skulle på butikken for å kjøpe sigaretter og Per Amund skulle på do, og når de kom tilbake var det gått fem år.

Hva har dere gjort i de årene der dere IKKE har vært Number Seven Deli?

Johnny har gitt ut den glimrende soloplata “An Honest Try”, vært med i MGP, produsert familiemedlemmer på løpende bånd, vært kokk og bestemt seg for å bli lokfører.
Per Amund har laget en enda større familie, spilt bass både her og der, skrevet strykearrangementer på et utall plater og klippet seg kort på håret.
Rune har gitt ut to plater med The Margarets, produsert plater (for eksempel en flott en for Robert Post), startet studio og øvd masse på gitaren sin.

Hva skjedde som førte til at Deli begynte å røre på seg igjen?

Nei, altså.. Plutselig kom Johnny tilbake med nykjøpte sigaretter og Per Amund ut fra do. Og der stod vi da, sammen. Så det var bare å brette opp ermene og begynne å spille og skrive sanger. Man kan vel trygt si at vi er spilleavhengige.

Og hva har skjedd med Deli siden fjorårets første gjenforening på Sommerfesten på Giske?

Vi har skrevet en hel masse låter, øvd, spilt konserter, laget demoer og nesten spilt inn ferdig vår tredje plate.

Og nå er det altså ny plate på gang. Hvor er den innspilt?

Den er innspilt i Front Row på Sofiemyr rett utenfor Kolbotn. Et studio jeg driver sammen med en flink fyr som – i motsetning til meg sjøl – faktisk er lydtekniker.

Hvem gjør hva?

Vi tre synger og spiller gitarer og bass med mer. Klaus Robert Blomvik og Simen Mæhlum spiller slagverk og perkusjon. Gunnar Myklebust og Asbjørn Ribe spiller keyboards. Det blir sikkert litt flere involverte etterhvert, når vi legger på stryk og blås, men dette ligger noen uker inn i fremtiden.

Hvordan låter det?

Det låter harmonisk og friskt. Vi har lagt ekstra vekt på flerstemt sang og smektende poprefrenger denne ganger. Spritzy gitarer. Mye sprut og samspillglede. For ikke å si gjensynsglede.

Og er det gøy?

Det er vanvittig gøy. Det virker fullstendig meningsløst å ta seg en så lang pause som vi har gjort når det svinger så godt som dette. Menmen, vi er vel ikke kjent for å være de smarteste når det gjelder å ta beslutninger om dette og hint.

Og HVA er fremtidsplanene for Deli ?

Den nære fremtiden ser slik ut:

Radiosingle på nyåret en gang, kanskje februar/mars. Plateslepp i mai. Og påfølgende turnering i sommer/høst. Men vi kommer nok til å bygge opp til platesleppet med heftig geriljavirksomhet på livemarkedet, så det kan i teorien dukke opp konsert med Number Seven Deli når som helst hvor som helst. Så pass på!

Forrige artikkelKasey Anderson and The Honkies – Heart Of A Dog
Neste artikkelJulesnop: SNL – I Wish It Was Christmas Today
Jeg mener at livet er for kort til å høre på dårlig musikk. Og vil heller anbefale GOD musikk, og har som mål å anmelde musikk jeg LIKER, istedenfor å skrive slakteanmeldelser for å få ut innestengt aggresjon over egen utilstrekkelighet. Noenlunde fast plass på spillelista: Elvis, Bob Dylan, Neil Young, Reckless Kelly, The Rainmakers, American Aquarium, Sons of Bill, Lars Winnerbäck, Tom Petty, Todd Snider, Son Volt, Ryan Adams, Drive-By Truckers... Topp 3 på spillelista: Bob Dylan, Elvis, Lars Winnerbäck. Faller alltid tilbake på disse når jeg går lei av å prøve å finne diamantene i kullbingen. Noen favorittskiver: Son Volt - Trace Bob Dylan - Blood On The Tracks Neil Young - Ragged Glory Lars Winnerbäck - Södermarken Chip Robinson - Mylow Kasey Anderson - Nowhere Nights Paul Simon - Graceland Drive-By Truckers - Dirty South Ryan Adams - 48Hours The Backsliders - Throwin' Rocks At The Moon

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here