The Margarets… bare navnet får tennene til å løpe i vann hos både norske anmeldere og publikum. Bandet som i 1991 ble dannet av fetterene Alex Rinde og Rune Berg under en sykkeltur på øya Giske. Bandet som nesten fra intet dukket opp i P3s demokonkurranse i 1993, og som vant en av de åtte plassene på cden “Absolutt Potensiale” s0m kom ut i bladet “Beat” i 1994.

Låten “Slowly” ble jevnlig spilt på P3. Så ble vokalist Alex Rinde syk, bandet flyttet til alle kanter og gitarist Rune Berg havnet på LIPA-skolen i Liverpool. Men i 1997 hørte Alex Rinde at Finn Bjelke etterlyste The Margarets i programmet Irma 1000. Og i 2000 gikk omsider The Margarets i studio for å spille inn det som har blitt en av norgeshistoriens best kritikkeroste EPer (og etterhvert LPer.)

EPen “Alain Delon/Rubber Rubbish” kom ut i 2001 til ekstatiske kritikker, og i 2002 kom platen “What Kept You?”. Deretter har det blitt ytterligere tre plater fra The Margarets, “Love Will Haunt You Down” fra 2005, samt “Twenty Years Erased” og “Look For Love” – begge fra 2008.

Og i løpet av denne tiden har medlemmene i The Margarets i tillegg til musikken bygget et av nord Europas beste studioer, dannet eget plateselskap, skrevet bok og laget jazzfestival, rockefestival og Verdens Beste Festival.

I kjølvannet av dette har egen musikk kommet litt i andre rekke for noen av de opptatte gutta i bandet… og for kreative sjeler som Rune Berg og Alex Rinde – som etter eget utsagn ikke er så flinke med annet enn musikk – så må kreativiteten få et utløp.

Derfor er Alex og Rune tilbake der de startet. Som duo. På Giske.

I desember spiller de sine to første offisielle konserter, selvsagt i Ocean Sound Recordings på Giske. Det er et meget begrenset antall billetter, så det kan lønne seg å reagere RASKT for å få overvære det som fort kan bli årets julekonsert.

Musikkbloggen har tatt en prat med Rune Berg i anledning den nye-gamle duoen, og desemberkonsertene.

Dere har spilt sammen i The Margarets i årevis, men nå satser dere på en duo-konstellasjon. Hva er bakgrunnen til det ?

– Duokonseptet har grodd frem over tid. Og på organisk vis. The Margarets har utviklet seg fra å være et band til å bli et band, et av Nord-Europas beste studio, en jazzfestival, en rockefestival, en enormt svær gratisfestival, et plateselskap, et eventsalskap, og mye, mye mer. Disse ikke-musikalske aktivitetene har i hovedsak vært drevet frem av de andre i bandet, og har tatt mye tid og energi. Alex og jeg har ikke særlige evner utenfor det som var bandets opprinnelige kjerneområde – altså musikken – så når de andre har vært opptatt med andre ting, har vi bare fortsatt med musikken. Og nå er vi altså tilbake til der vi en gang startet. For en stakket stund etter at Alex spurte meg om vi skulle starte band 2. juli 1991 var vi nemlig duo (vi måtte vente til Ante kom hjem fra Norway Cup for å høre om han ville bli med).

Hvordan låter det, hva kan vi forvente av lydbildet?

– Hvordan soundet – og for så vidt låtene – blir er ikke godt å si ennå. Dette er noe vi bare såvidt har begynt å jobbe med. Men foreløpig kan vi melde om at det nok blir en god dose folk, litt countrytwang, og at instrumenteringen blir sparsom (og i hovedsak akustisk). Tror vi. Fairport Convention er et band vi holder høyt begge to, og som vi lar oss villig inspirere av. Men vi håper jo at musikken skal bli vår egen, og at vi skal finne vår egen måte å gjøre dette på. Vårt eget sound.

Den første offentlige opptreden blir i Ocean Sound i desember. Hvordan får man billetter dit?

– Send mail til idar@momentium.no og reserver billetter sporenstreks! Det blir bare lagt ut 80 billetter til hver konsert, så det kan lønne seg å være tidlig ute.

Ryktene sier at det er en plateinnspilling under planlegging? Fortell !

– Vi har et håp om å få spilt inn plate i løpet av 2011. Men dette er høyst usikkert ennå, det må for eksempel skrives masse låter først. Det vil imidlertid bli gjort opptak av konsertene i Ocean Sound Recordings med tanke på et fremtidig livealbum. Eller en slag offisiell bootleg, kanskje.

 

Hva er de umiddelbare fremtidsplaner for Rune & Alex ?

– Vi er for tiden midt inne i en skoleturné i regi av Rikskonsertene. Her reiser Alex og jeg rundt sammen med Ronnie MAG Larsen og spiller hovedsaklig The Margarets-materiale. Ganske rart å se på klokka rundt 12:00 og vite at man allerede har spilt tre konserter og skrevet kanskje 500 autografer, men veldig gøy òg.

Man kan lese mer på Facebookeventene for konsertene, 10. desember og 11. desember

Og ellers er det bare å vente på plata. Og er vi riktig heldige så kan det være Musikkbloggen kan by på litt forhåndslytting når julen nærmer seg… vi gleder oss!

Forrige artikkelChip Robinson – Mylow
Neste artikkelFrem Fra Glemselen: Nadja Petrick – April Fool
Jeg mener at livet er for kort til å høre på dårlig musikk. Og vil heller anbefale GOD musikk, og har som mål å anmelde musikk jeg LIKER, istedenfor å skrive slakteanmeldelser for å få ut innestengt aggresjon over egen utilstrekkelighet. Noenlunde fast plass på spillelista: Elvis, Bob Dylan, Neil Young, Reckless Kelly, The Rainmakers, American Aquarium, Sons of Bill, Lars Winnerbäck, Tom Petty, Todd Snider, Son Volt, Ryan Adams, Drive-By Truckers... Topp 3 på spillelista: Bob Dylan, Elvis, Lars Winnerbäck. Faller alltid tilbake på disse når jeg går lei av å prøve å finne diamantene i kullbingen. Noen favorittskiver: Son Volt - Trace Bob Dylan - Blood On The Tracks Neil Young - Ragged Glory Lars Winnerbäck - Södermarken Chip Robinson - Mylow Kasey Anderson - Nowhere Nights Paul Simon - Graceland Drive-By Truckers - Dirty South Ryan Adams - 48Hours The Backsliders - Throwin' Rocks At The Moon

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here