Old Crow Medicine Show – Wagon Wheel

Siden det er fredag, så er det på sin plass med en video idag.
Og det er intet mindre enn Old Crow Medicine Show og “Wagon Wheel” som får æren av å være fredagsvideo.
Låten er skrevet i to deler, refrenget av Bob Dylan i 1973, og resten av Old Crow. (mer info under videoen) (Edit2014: Darius Rucker har IKKE gjort annet med låten enn å lage tidenes dårligste coverversjon, bare så det er sagt)

I 1973 skrev Bob Dylan musikken til filmen “Pat Garret & Billy The Kid”. Etter at soundtracket kom ut, så dukket det opp en bootleg med outtakes fra studioopptakene. Der fant man også en kort liten snutt som heter “Rock Me Mama”. Som mye av det som ble laget av Folk-artister den gang, så er det tatt utgangspunkt i gamle folkesanger.

Allerede mens han gikk på High School skrev Ketch Secor i Old Crow Medicine Show vers som passet til Dylans refreng, og dermed var Wagon Wheel født. Av enkelte har den blitt døpt “Den Nye Freebird”.
Secor spilte låten litt av og på i mange år før den ble glemt, og så gjenoppdaget etter at Old Crow begynte å spille sammen.

Låten ble første gang gitt ut på EPen “Up and Down The Road” i 2001, og i en ombygget versjon på platen “O.C.M.S” i 2004. Og er allerede covret av en rekke artister. Låten er offisielt signert som “Co-written” av Secor og Dylan.
Produsent er selvsagt David Rawlings, og i videoen er både han og kona Gillian Welch med.

Og nå venter vi bare på at Dylan skal gjøre SIN versjon av låten…

Dylans original (klistret inn i PG&BTK)

Forrige artikkelThe Contenders – Radioland
Neste artikkelJoe Whyte – Devil In The Details
Jeg mener at livet er for kort til å høre på dårlig musikk. Og vil heller anbefale GOD musikk, og har som mål å anmelde musikk jeg LIKER, istedenfor å skrive slakteanmeldelser for å få ut innestengt aggresjon over egen utilstrekkelighet. Noenlunde fast plass på spillelista: Elvis, Bob Dylan, Neil Young, Reckless Kelly, The Rainmakers, American Aquarium, Sons of Bill, Lars Winnerbäck, Tom Petty, Todd Snider, Son Volt, Ryan Adams, Drive-By Truckers... Topp 3 på spillelista: Bob Dylan, Elvis, Lars Winnerbäck. Faller alltid tilbake på disse når jeg går lei av å prøve å finne diamantene i kullbingen. Noen favorittskiver: Son Volt - Trace Bob Dylan - Blood On The Tracks Neil Young - Ragged Glory Lars Winnerbäck - Södermarken Chip Robinson - Mylow Kasey Anderson - Nowhere Nights Paul Simon - Graceland Drive-By Truckers - Dirty South Ryan Adams - 48Hours The Backsliders - Throwin' Rocks At The Moon

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here