Dust of Daylight Sessions: Olav Stedje

Noen dager er bedre enn andre. Og dager der du får henge med Olav Stedje en solfylt formiddag på Voss, må jeg få lov å plassere aller aller øverst i bunken. Vi har filmet over 70 reine Dust of Daylight Sessions de siste 9 årene, siden Anders Dahlberg var vår første gjest – helt tilbake til 2013. Og dette er en av mine absolutte favoritter så langt.

På den Forvitnelege Countryfestivalen på Voss i fjor, så fikk vi gleden av å ha besøk av Olav Stedje og hans kumpaner fra Twang Gang i denne serien. Jeg har vært stor fan av Olav Stedje i all tid, og å få filme og henge med en hedersmann av hans kaliber er stort for en enkel fyr fra Gudbrandsdalen. Hyggeligere fyr skal du virkelig lete lenge etter, og stemmen til den mannen er noe av det varmeste og fineste jeg vet om i denne verden.

Og når han like godt tråkker til med “Vi vandrar saman” som første låt, så skal jeg ikke stikke under en stol at det ble både gåsehud og tårer på kameramannen. Når man kommer så tett på, som man gjør i en slik filmsituasjon – så blir det en dimensjon ekstra. Og jeg sverger på at klangen i stemmen til Olav Stedje låter som han synger sin egen annenstemme. Det er ikke like lett og høre på et opptak, men live i et rom så har stemmen den effekten – og det var ganske så unikt å få oppleve.

Avslutningen, der Twang Gang backer Olav på “Eg må heim” er en virkelig perle der alle får skinne. Til høsten er det ny festival på Voss, jeg vil anbefale å ta turen for å oppleve magiske øyeblikk som dette.

Du kan besøke nettsiden olavstedje.no, følge ham på Facebook og finne platene på Spotify.

Forrige artikkelDust of Daylight Sessions: Matias Hilmar Iversen
Neste artikkelDust of Daylight Sessions: Vossa Rebels
Rune Letrud
Jeg mener at livet er for kort til å høre på dårlig musikk. Og vil heller anbefale GOD musikk, og har som mål å anmelde musikk jeg LIKER, istedenfor å skrive slakteanmeldelser for å få ut innestengt aggresjon over egen utilstrekkelighet. Noenlunde fast plass på spillelista: Elvis, Bob Dylan, Neil Young, Reckless Kelly, The Rainmakers, American Aquarium, Sons of Bill, Lars Winnerbäck, Tom Petty, Todd Snider, Son Volt, Ryan Adams, Drive-By Truckers... Topp 3 på spillelista: Bob Dylan, Elvis, Lars Winnerbäck. Faller alltid tilbake på disse når jeg går lei av å prøve å finne diamantene i kullbingen. Noen favorittskiver: Son Volt - Trace Bob Dylan - Blood On The Tracks Neil Young - Ragged Glory Lars Winnerbäck - Södermarken Chip Robinson - Mylow Kasey Anderson - Nowhere Nights Paul Simon - Graceland Drive-By Truckers - Dirty South Ryan Adams - 48Hours The Backsliders - Throwin' Rocks At The Moon

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here