fbpx

Singlefredag – Mercury Motors, Ingvild Flottorp, Robert Moses & The Harmony Crusaders, Olav Larsen, Berith

Vi kjørte singlefredag forrige uke, så planen var å vente til neste fredag – men så slapp Mercury Motors plutselig en ny single og da tvang denne lille posten seg frem av seg selv.

Mercury Motors – Going To Mars

En ny single fra Mercury Motors er en nasjonalskatt på linje med seier på fem-mila, 10.000 meteren, royale bryllup og nasjonal tacofredag.

Jeg har sagt det tusen ganger før, Mercury Motors har fått ufortjent lite oppmerksomhet for sin produksjon i norsk rockhistore, og en ny låt er virkelig mer enn vi fortjener – her vi sitter og krangler om hvem som skal få vaksine først (slapp AV, alle får), om Molde er bedre enn Oslo (det er de ikke – ingen av dem når Bergen til anklene), og om det var rett av Klopp å bytte ut Salah mot Chelsea. For å sitere en moderne radiostjerne: Ta dere sammen! Det er en ny låt ute med Mercury Motors, og Jørn, Per og Øyvind låter som en FRYD på sin vei til Mars. Fint om dere plukker meg opp på veien, gutter. Jeg har egentlig fått nok av dette her nede og er klar for planetforandring.

Ingvild Flottorp – Will I Be The Same

“Will I Be The Same”, spør Ingvild Flottorp – som er ute med tredje single foran den kommende platen som vi gleder oss VELDIG til. It All Seems So Clear slippes på Vestkyst Records 23. april.

“Will I Be The Same” er en nydelig liten ballade om personlig utvikling og følelsen av å vite hvor man er, men ikke hvor man havner til slutt.

Olav Larsen – Friendship

I fjor sommer arrangerte vi de to siste Dust of Daylight Live-konsertene før nedstengning og og smittefare gjorde det umulig å nyte god musikk i små lokaler. Den nest siste konserten vi laget var med Olav Larsen på GAST. På selveste St. Hans aften spilte han og Camilla Rosenlund en vidunderlig konsert som vi virkelig trengte på det tidspunktet. Og vi trenger det i enda større grad nå, når vi har passert ett års dagen for det som skulle være to ukers nedstenging for å slå ned covid-19…

Ukens ferske låt fra Olav Larsen, Alabama Rodeo Stars og Camilla Rosenlund heter “Friendship” som er en hjertevarm fortelling om hvordan vennskap er det som holder oss flytende til vanlig. Og som får ekstra styrke i disse dager da vi sitter innestengt i hver vår stue på trettende måned…

Robert Moses & The Harmony Crusaders – Happy Birthday, Alex

En av platene vi gleder os mest til i år er Robert Moses og hans Leaving, Longing, Love. Med Bendik Brænne i produsentstolen så har de laget noe som kommer til å blåse sokkene av alle som elsker musikk.

Singelen “Happy Birthday, Alex” er en hyllest til en av våre favorittpersoner i denne lille musikkverden vi er en del av – Alexander Lindbäck. En av norges travleste og hyggeligste menn. Robert forteller at “This song is written to Alex when he was standing at a crossroads in his life, telling him that what he was going through would work out no matter what he does or decides. And I like to think that’s what has happened to him, getting married and becoming a father, and maybe having a dream or two come true along the way.” – og hva er vel mer passende enn at den ble sluppet på Alex’ bursdag. Vi skriver under på hyllesten, og henviser bare til blikket til Alex når han får høre låten i slutten av videoen.

Det som likevel er mest spennende, er hvordan dette LÅTER – for når Moses og Brænne legger sine kreative hoder sammen så er det tydlig at det slår gnister!

Berith – Dear Ocean

Berit Håpoldsøy fra Herdla utenfor Bergen har laget plate i studio hos Eirik Grønner, med et stjernelag med musikere i ryggen. Med seg har hun Dag Atle Håland, Lars Hammersland, Håkon Askeland, Svein Henning Berstad og Einar Olsson. Singelen “Dear Ocean” tyder på at de har funnet en form som kler Berith i et skjæringspunkt der americana og singer/songwriter møter keltiske og irske folketoner.

Oppvokst på Herdla så kan man nesten svømme til Shetland og Færøyene, og koblingene til Irland har alltid stått sterkt i Bergen. Låten er en hyllest til havet og nærheten til naturkreftene man naturligvis utvikler på en relativt liten øy med havet på alle kanter og England på en knapp armlengdes avstand.

Siste artikler

Lest dette?