fbpx

Singlefredag – uke 5, 2021

Det foregår altså så mye på bakrommet om dagen, at annen musikklytting har kommet litt i andre rekke. Hva vi har jobbet med siden i fjor sommer blir snart offentlig – og da håper vi at vi blir tilgitt for lite skriblerier for en tid.

Men LITT rekker vi å lytte – og denne uken skal vi grave litt i singlebunken igjen.

Aller først og fremst, så skal vi snakke litt om en EP vi har ventet på.

Embla & The Karidotters – Howling

EPen “Howling” er ute i dag, og inneholder fire låter. “Burn The City Down” og “Bergen Blues” som vi har snakket om før – og “I Drink” og “Hopeless Romantic” som da er de to låtene som er ferske.

Bergens nye country-yndling har vært i studio med Matias Tellez. Og med mannskap fra både Razika, Honningbarna, Sløtface og Aiming for Enrike i ryggen så er dette her like velspilt som det er velskrevet. Die With Your Boots On Records leverer varene, og har potensiale til å bli den viktigste labelen som har truffet landet siden New Noise i Halden var på topp.

EPen har fire låter, “Burn The City Down”, “Bergen Blues”, “I Drink” og “Hopeless Romantic”. Spennet på de fire låtene er kanskje det som imponerer meg mest. Tellez har skapt lydbilder som kler de enkelte tekstene. Fra den Twin Peak-ske “Burn The City Down”, til den livsbejaende “Bergen Blues” (som er min favoritt på platen) – via den spretne “I Drink” – som har en ur-countrysk hestejazz-rytme som er en fryd til den monumentale og store “Hopeless Romantic” som bare svever avgårde på en stor produksjon fra tidlig 70-tall.

Tekstene viser også bredde. “Burn The City Down” behandler tristesse og refleksjon rundt forskjellige ønsker og metoder for å få oppmerksomhet. “Bergen Blues” dykker ned i ambivalens ved byen eller hjemstedet hvor man har hjertet sitt. Den diskuterer et elsk/hat-forhold som Embla garantert får kjenne tettere på når hun nå reiser rundt i Norge med bobilen sin på jakt etter… våren, kanskje?

“I Drink” kan kanskje virke enkel og lettvinn på grunn av det helt vidundelig herlige kompet, men teksten er alt annet enn enkel. Et kjærlighetsforhold som har gått grundig åt skogen beskrives inngående, og dette er tett opp mot den perfekte countrylåten rytmemessig og tekstmessig.
Sistelåten “Hopeless Romantic” byr på en håpefull tekst om at det er vits å tro på kjærligheten, og gir seg i kast med å fjerne ordet “håpløs” fra sammensetningen “håpløs romantiker”.

“Burn The City Down” og “Bergen Blues” er også ute på en lekker vinylsingle som fås kjøpt hos våre venner på Big Dipper.

Stephen Simmons – Us

Vår gamle venn Stephen Simmons er ute med en meget overraskende låt, som i mine ører er det sterkeste han har laget på mange år. Han har gått for et litt nytt lydbilde, med god hjelp av gode venner og litt sampling så slipper han nå låten “Us” på Bandcamp.

I følge Stephen spilte han inn låten i April og nå følte han at verden var gått såpass mye videre at det var på tide å dele den med verden.

Sjekk ut låten på Stephens Bandcamp!

Leon III – Rumors of Water

Våre herlige venner i Leon III slapp nettopp singelen “Rumors of Water”, som forsmak på det kommende albumet Antlers in Velvet, som kommer på vinyl (og SJEKK ut de deilige fargevariantene som kommer i meget begrenset opplag). En helt nydelig, Pink Floyd inspirert syretripp av aller høyeste klasse…

Bestilles hos Leon III

Jerry Leger – Jumped in the Humber

Vår kanadiske venn Jerry Leger er klar med to plater. Den fantastiske Time Out For Tomorrow fra 2019 kommer ut på nytt i en deluxe-vinylutgave som byr på signert plakat, 18 nedlastbare bonustracks og “Jumped in the Humber” på flexidisk!

Han slipper også fjorårets digitale samling Songs From The Apartment – som består av akustiske demoer han har spilt inn opp gjennom årene, på lekker rød vinyl i meget begrenset opplag.

Og så får du altså singelen “Jumped in the Humber” som fredagskos.. kan det bli bedre? Jeg tror ikke det. Det meste av dette blir KUN tilgjengelig via hans egen webshop… den finner du her.

Edgar & Strandberg – Doften av ditt hår

Våre svenske venner Christopher Edgar og Henrik Strandberg fortsetter å slippe kvalitetslåter. Fortsatt med Ola Gustafsson som produsent så har de fått med seg Linnea Waljestål (hvorfor har de så tøffe navn, alle disse svenskene?) og dette er som sist gang – velspilt, velskrevet og akkurat det vi liker.

Hailey Whitters – Glad To Be Here

Tilsynelatende en litt mainstream countrylåt, men så kommer plutselig vår venn Brent Cobb inn med fløyelsstemmen sin og så løfter det hele seg umåtelig mange hakk. Cobb hadde aldri lånt stemmen sin til noe polert tøys, og siden han inviterte henne med som support på sin “Sucker for a Good Time TOur” i 2019 så har karrieren pekt bare en vei for Whitters. Nyt det mens du kan, jeg spår at hun er slukt av Nashvilles poléringsmaskin før vi skriver 2022. Noe samarbeid med Little Big Down, Lori McKenna og Trisha Yearwood bringer bud om…

Parker Millsap – The Real Thing

Parker Millsap er straks klar med platen Be Here Instead, og frister oss med singelen “The Real Thing”. Sjekk det ut – vi kan tydeligvis forvente et litt annet lydbilde fra den godeste Millsap…

Ana Egge – This Time

Det er noe Joni Mitchellsk over stemmen til Ana Egge. Jeg simpelthen elsker alle platene hennes, stemmen, låtene og tekstene. Og denne er rett og slett en hyllest til fremskritt, forbedring og trekker frem historiske hendelser som har ført til at vi er der vi er… en av vinterens viktigste låter!

Siste artikler

Lest dette?