fbpx
Forsiden Alle poster Americana Nora Legrand – Devotion (EP)

Nora Legrand – Devotion (EP)

Nora Legrand er et friskt pust i det norske countrymiljøet. Debut-EPen Devotion er særdeles behagelig for ørene, der stemmen til Legrand er hovedinstrumentet i forkant av et fintspillende og meget respektfullt band.

Nora Elise Legrand Gjerdset er det fulle navnet bak artistnavnet Nora Legrand, og bakgrunnen er i følge presseskrivet fra Romsdalen. Jeg får ganske kraftige Darling West-vibber av enkelte låter her, og det er på det rene at Legrand skriver gode låter og vet å lage melodier som fester seg på hjernen.

Hun har tidligere vært utvekslingsstudent ved East Tennessee State University, som ligger kliss oppunder Appalachia-fjellene, midt mellom Tennessee, West Virginia, Kentucky og South Carolina. Det er med andre ord en smule inspirasjon å hente i slike omgivelser.

Inspirasjon hun tydeligvis har tatt med seg hjem, og til Oslo der platen er innspilt.

Vi får servert 5 låter på denne debut EPen, og hun beveger seg ganske elegant mellom popcountry, americana og et litt mer tradisjonelt country-uttrykk.

Låtene handler om kjærlighet, lengsel, om han det ikke ble noe mer med. Det er velskrevet, og til tross for en relativt ung alder så har Legrand noe på hjertet det er verdt å lytte til. Som en vis man fra Eiesland en gang sa “kjærlighet er universelt, og du trenger ikke være hundre år for å synge troverdig om det” – i hvertfall noe i den retning.

Singelen “Out In Time” er en skikkelig godbit, det samme kan sies om den mørke “Always About You”, som svinger seg bort mot et southern gothic landskap jeg liker. Men det er ingen direkte svake spor på denne platen, selv om åpningslåten “Devotion” kanskje er litt for popcountry i mine ører, og avslutningen “I Can’t Decide” føles litt vel svulstig produsert.

Uansett hvordan man liker sin countrymusikk, så tror jeg de fleste vil finne en låt de liker på denne lille EPen, og så er det opp til artisten å finne en tydelig retning videre.

Personlig håper jeg Legrand klarer å holde seg unna den Nashvillske-poléringsmaskinen, og klarer å bygge sitt eget utrykk – slik vi har sett band som Darling West, Northern Belle og Benedicte Brænden har gjort de siste årene. Det blir så mye mer spennende når man ikke prøver å ligne på det som spilles på amerikansk countryradio.

Som avslutning er det kanskje på sin plass å trekke frem den gode “Dear East Tennessee”, som på en side er en kjærlighetserklæring til området hvor hun bodde i perioden i USA. Og samtidig en sang om hjemlengsel til norske fjell og norsk sjø.

Følg Nora Legrand på Facebook. Et råtips er at vi får høre mer fra henne i fremtiden.

Forrige artikkelCaleb Caudle til Norge i juni
Neste artikkelSinglefredag: Benedicte Brænden, Lilly Hiatt, Kinley & Kristen Englenz
Rune Letrud
Jeg mener at livet er for kort til å høre på dårlig musikk. Og vil heller anbefale GOD musikk, og har som mål å anmelde musikk jeg LIKER, istedenfor å skrive slakteanmeldelser for å få ut innestengt aggresjon over egen utilstrekkelighet. Noenlunde fast plass på spillelista: Elvis, Bob Dylan, Neil Young, Reckless Kelly, The Rainmakers, American Aquarium, Sons of Bill, Lars Winnerbäck, Tom Petty, Todd Snider, Son Volt, Ryan Adams, Drive-By Truckers... Topp 3 på spillelista: Bob Dylan, Elvis, Lars Winnerbäck. Faller alltid tilbake på disse når jeg går lei av å prøve å finne diamantene i kullbingen. Noen favorittskiver: Son Volt - Trace Bob Dylan - Blood On The Tracks Neil Young - Ragged Glory Lars Winnerbäck - Södermarken Chip Robinson - Mylow Kasey Anderson - Nowhere Nights Paul Simon - Graceland Drive-By Truckers - Dirty South Ryan Adams - 48Hours The Backsliders - Throwin' Rocks At The Moon

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here