DoD Sessions: Eliot Bronson

Dagens gjest i Dust of Daylight Sessions er Eliot Bronson. Takket være Don Gallardo, så fikk Eliot invitasjon til å spille noen låter på vår front porch, og møtte opp med sin nye favorittgitar og et knippe utsøkte låter vi gleder oss til å dele med dere.

Eliot Bronson ble tidlig omtalt som en “folk singing wunderkid” i hjemstedsavisen Baltimore Sun. Etterhvert flyttet han til Atlanta, og etablerte duoen The Brilliant Inventions. Flere lokale musikkpriser senere så la bandet inn årene i 2010, og Bronson slapp soloplatene Blackbirds og Milwakee i henholdsvis 2011 og 2012. 

Eliot hadde en intensjon om å utvikle seg som musiker og artist, og tok kontakt med Dave Cobb, i håp om at han kunne få innpass i hans særdeles ettertraktede studio.

Cobb svarte raskt at han falt for Bronsons lyriske tekster, og ønsket ham velkommen til innspilling. Sammen laget de den selvtitulerte Eliot Bronson i 2014, på 100% analogt utstyr. Platen ble meget godt mottatt, og dannet utgangspunktet for Cobb og Bronsons neste prosjekt – som fikk tittelen James. I høst ble han bekreftet til neste års Cayamo Cruise, noe som etterhvert blir sett på som en ære i Americanamiljøet.

James venter fortsatt på europeisk release, så den er ikke tilgjengelig på Spotify og desslike. MEN – vi jobber med Bronsons første Europaturné as we speak, og i den forbindelse vil utsøkte James bli tilgjengelig for folk her hjemme etter nyttår.

Inntil videre så kan dere sjekke ut Eliot Bronson i denne videoen, og når våren kommer så får dere endelig se ham på norske scener.

Vår redaktør Jan Eiesland skrev følgende i forbindelse med sin oppdagelse av Eliot Bronsons James da han ga platen første plass på sin liste over beste album i 2017:

Årets beste album er produsert av Dave Cobb og artisten bak det er den talentfulle Eliot Bronson. Dette er hans andre album, men mitt store problem er at jeg fikk albumet tilsendt fra promoselskapet med en releasedato en gang i august i år. Det er riktig for det amerikanske markedet, men den er totalt off limit for Europa og andre steder i verden. Jeg har spilt dette albumet om og om igjen det siste halvåret og jeg er ikke et øyeblikk i tvil om at Bronson har laget årets beste album, spørsmålet er vel bare når det blir tilgjengelig her til lands.

Ta godt imot Eliot Bronson, mine venner. Dere vil høre mye fra ham i årene som kommer. 

Besøk ham på www.eliotbronson.com. Følg ham på Facebook. Sjekk ut Eliot Bronson på Spotify. Blackbirds er også på Spotify, og låter gull!

Takk til Eliot Bronson for en fantastisk session. Til Don Gallardo for all hjelp. 
Takk til Arnulf Østerdal for lydjobbing på location, til Tobias Østerdal for strålende lydmiks i etterkant av opptaket, til Torbjørn, Petter, Helge og Willy for å være stille på riktig sted, og til Zach «Smooth Hound» Smith for den perfekte front porch.

Forrige artikkelDoD Sessions: Don Gallardo
Neste artikkelFredagsvideo: Austin Lucas – Immortal Americans
Rune Letrud
Jeg mener at livet er for kort til å høre på dårlig musikk. Og vil heller anbefale GOD musikk, og har som mål å anmelde musikk jeg LIKER, istedenfor å skrive slakteanmeldelser for å få ut innestengt aggresjon over egen utilstrekkelighet. Noenlunde fast plass på spillelista: Elvis, Bob Dylan, Neil Young, Reckless Kelly, The Rainmakers, American Aquarium, Sons of Bill, Lars Winnerbäck, Tom Petty, Todd Snider, Son Volt, Ryan Adams, Drive-By Truckers... Topp 3 på spillelista: Bob Dylan, Elvis, Lars Winnerbäck. Faller alltid tilbake på disse når jeg går lei av å prøve å finne diamantene i kullbingen. Noen favorittskiver: Son Volt - Trace Bob Dylan - Blood On The Tracks Neil Young - Ragged Glory Lars Winnerbäck - Södermarken Chip Robinson - Mylow Kasey Anderson - Nowhere Nights Paul Simon - Graceland Drive-By Truckers - Dirty South Ryan Adams - 48Hours The Backsliders - Throwin' Rocks At The Moon

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here