At The Rainmakers spiller noen små intimkonserter i Norge et par uker fra nå er ingen hemmelighet – men selve årsaken til at de kommer har vært av det godt tilslørte slaget. Men nå har bandet omsider fått klarsignal til å ta bladet fra munnen og røpe at det er Jo Nesbø – en ikke ukjent herre som har gjort det ganske greit innen musikk og bøker, som har bedt dem ta turen til Norge. Nesbø har nemlig lenge hatt et godt øre til Missouri-musikantene og ønsket seg altså The Rainmakers på scenen når hans nye Harry Hole bok Tørst skal lanseres på Parkteatret Scene i Oslo 21. mars. Her er utdrag fra presseskrivet med kommentarer fra Jo Nesbø og sjefsregnmaker Bob Walkenhorst:

Jo Nesbø:
«Jeg tjenestegjorde i en militærleir i Trøndelag og var inne i den amerikanske rockbølgen på den tiden, REM, Dream Syndicate, Jason & The Scorchers. En musikkinteressert fyr introduserte meg for The Rainmakers og det var min kopp te. Vi spilte “Big Fat Blonde» så gardinene flagra ut mot oppstillingsplassen. Fyren skulle senere i livet jobbe som A&R i plateselskap og jeg havnet i band. Om absolutt alt er takket være The Rainmakers skal jeg ikke påstå, men takk skal de ha uansett!»

Bob Walkenhorst:
«Vi spilte på samme festival som Di Derre for et par år siden, møtte Jo og bandet, og vi hadde selvfølgelig lest flere av bøkene hans. Vi fikk en beskjed formidlet av vår felles venn Finn Bjelke, med spørsmål om vi kunne spille på boklanseringen. Hvem kan vel si nei til det?! Jeg liker denne forbindelsen mellom folk som skriver, fyrer som liker ord.»

Det ryktes dessuten at The Rainmakers kan få besøk på scenen av Nesbø underveis og er du spent på hvordan det vil låte kan du kjøpe billett til den litterære og musikalske begivenheten her: Boklansering – Jo Nesbø/ The Rainmakers

Resten av miniturnéen ser slik ut:
22. Mars – Unplugged konsert på Sitt Ned i Skien.
23. Mars – fullt trøkk på Bellmann Pub i Notodden.
25. Mars – utsolgt konsert på Krøsset i Oslo.

Bildet av Jo Nesbø sammen med The Rainmakers er forøvrig tatt av undertegnede backstage i Alta i 2014 da Di Derre og The Rainmakers spilte på samme festival.

“Big Fat Blonde” fikk det fortsatt til å flagre både her og der sist The Rainmakers var i Norge:

Forrige artikkelJP Harris & Chance McCoy i Norge
Neste artikkelCaroline Spence – Spades & Roses
Eddie Christiansen
Født i feil tid i feil land men forsøker å gjøre det beste ut av situasjonen. Vidtfavnende ører hva musikk angår, i cd hylla finner du alt fra lavmælt Americana via reinspikka pop til ymse metal sjangre. Fikler litt med design, videoredigering og annet kunstnerisk på fritiden. Topp 3 på spillelista: Bronsen går til Chris Isaak, sølvet går til Bob Walkenhorst/The Rainmakers og gullet legges beslag på av Kongen - Elvis Presley.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here