fbpx
Forsiden Alle poster DoD Sessions DoD Sessions: Charlie Rackstead & The Sticklesbergen Ramblers

DoD Sessions: Charlie Rackstead & The Sticklesbergen Ramblers

Vår gode venn fra Minnesota, Charlie Rackstead, er sammen med The Sticklesbergen Ramblers ute på sin norske avskjedsturné. Charlie og bandet har rett og slett besluttet å legge inn årene og dra hjem til Sticklesbergen der familie og husdyr venter utålmodig.

Lørdag 15. oktober spilte de en tight og svingende bra konsert for et utsolgt Madam Felle i Bergen. Tidligere på dagen møtte vi Charlie og bandet for å gjøre en liten Dust of Daylight Session før de drar hjem.

I forkant av dette møtet ble det gjort en del research, og det viste seg etterhvert at en av Charlies slektninger faktisk jobbet en kort stund for en handelsmann på Bryggen i Bergen på slutten av 1700 tallet. Og en av hans oppgaver var blant annet å bære ut bosset (søpla, som østlendinger gjerne sier). På baksiden av bygget hvor han jobbet så står det en gammel murvegg som ble gjenoppbygget tidlig på 1700 tallet etter brannen i 1702. Det gamle Bossrommet (søplerommet, ikke “The Boss’ Room” som en av Ramblerne først trodde det betød) ligger der fortsatt.

Skriftlige historiske kilder kan plassere Charlies forfar hvilende med ryggen mot akkurat denne veggen etter en slitsom uke på jobb.

Det var derfor helt på sin plass å ta Charlie med inn i sine forfedres fotespor på baksiden av Bryggen i Bergen for å spille låten “Farmer”, som han har oversatt fra Tønes’ utmerkede norske original “Bonde”.

Takk for turen, Charlie & TSR. Det har vært en fornøyelse å få leke med dere.

Videoen ligger i toppen av saken, klikk på play-knappen i midten av bildet…

Forrige artikkelSpilleliste – Oktober 2016
Neste artikkelNeal Hoffmann – live på Logen Bar
Rune Letrud
Jeg mener at livet er for kort til å høre på dårlig musikk. Og vil heller anbefale GOD musikk, og har som mål å anmelde musikk jeg LIKER, istedenfor å skrive slakteanmeldelser for å få ut innestengt aggresjon over egen utilstrekkelighet. Noenlunde fast plass på spillelista: Elvis, Bob Dylan, Neil Young, Reckless Kelly, The Rainmakers, American Aquarium, Sons of Bill, Lars Winnerbäck, Tom Petty, Todd Snider, Son Volt, Ryan Adams, Drive-By Truckers... Topp 3 på spillelista: Bob Dylan, Elvis, Lars Winnerbäck. Faller alltid tilbake på disse når jeg går lei av å prøve å finne diamantene i kullbingen. Noen favorittskiver: Son Volt - Trace Bob Dylan - Blood On The Tracks Neil Young - Ragged Glory Lars Winnerbäck - Södermarken Chip Robinson - Mylow Kasey Anderson - Nowhere Nights Paul Simon - Graceland Drive-By Truckers - Dirty South Ryan Adams - 48Hours The Backsliders - Throwin' Rocks At The Moon

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here