Gill Landry svinger innom Norge

Gill Landry svinger innom Norge akkurat i disse dager, han krysser grensen fra broderlandet i øst for å spille tre kvelder her hos oss. I kveld spiller han på Moskus i Trondheim, i morgen besøker han Mono i Oslo og på onsdag finner du han på Siste Reis i Halden.

For omtrent et år siden kom albumet Gill Landry av Gill Landry. Hans tredje soloalbum ved siden av alt det han har drevet med sammen med sine bandkompiser i Old Crow Medicine Show. Albumet fikk en solid omtale av Pål Hilmar Sollie her på siden og han skrev blant annet følgende;

“Jeg har alltid vært svak for Gill Landrys bidrag i Old Crow Medicine Show. Spesielt de gangene han har tatt seg av det vokale. Han er også en eminent banjo-picker og trakterer gitar bedre enn de fleste. Men det er låtskriveren og vokalist Gill Landry som virkelig får skinne på denne plata. For Landry har en stemme som fint kunnet vært spesiallaget for melankolsk folk og americana. Og når han nå for tredje gang står på egne ben, viser han seg fra sin beste side.”

Albumet Gill Landry er kommet til verden som følge av det livet Gill har levd. Han har reist Nord-Amerika på kryss og tvers og de aller fleste europeiske storbyer har hatt besøk av han. Han har levd et utsvevende liv, han har sett livet gå sin gang fra fortauskanten der han har sittet og han har følt en trang til å fortelle om det i låtene sine. Troverdighet og personlighet. To nøkkelelementer i låtene og historiene til Gill Landry.

Selv sier Gill Landry om låtene på albumet;

“Jeg prøvde å ikke beskrive hvordan ting kunne eller burde ha vært, men søkte forståelse for skjønnheten i det som er, eller har vært, for å kunne gå videre med både medfølelse og godhet uten fordømmelse av forbrytelser og feiltrinn.”

Ta deg en velfortjent pause tidlig denne uken og opplev en av de beste omreisende singer-songwriters som er på veien for tiden.

Mandag 7. mars Moskus, Trondheim
Tirsdag 8. mars Cafe Mono, Oslo
Onsdag 9. mars Siste Reis, Halden

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here