I fjor sommer debuterte Family Values med EPen Greatest Hits, en garasjerockende surf-rock inspirert snopepose av en plate.

Når den nye EPen dinglet inn den digitale døren her hjemme så regnet jeg med å høre noe i samme retning – men jammen har ikke bandet tatt et steg videre – eller kanskje mer et sted til siden, og laget en EP som låter mer som Teenage Fanclub, The Troggs, og våre egne The Margarets og The YumYums enn et 60-talls band fra en garasje i Portland.

Family Values coverHer hjemme har vi stort sett en musikalsk våpenstillstand, der man respektfullt venter til den andre parten er ute av huset før musikk avspilles. Likevel finnes det noen få fellesnevnere som begge ikke bare tolererer, men setter veldig pris på. Den første platen til Tennis, f.eks. Og alle platene til The Margarets. Med andre ord lettbeint, intelligent pop med et powersnert og melodier som klamrer seg fast samme hvor mye man hopper rundt på stuegulvet.
Og det første som skjedde når “Watch The Sunrise” ble avspilt var en merkelig “Hmm… dette liker vi” – fra samtlige av husets beboere. Når “Paris Syndrome” smøg seg igang var det tilløp til jubel, og deretter var Family Values på hjemmebane. “Time Stands Still” og den utsøkte “Take Some Time Now, Carolina” ble begge grundig gjennomlyttet – før EPen fikk nok en runde. Og enda en.

Family Values ble dannet av gitaristene Knut Steinfeld og Jon Martin Sjøvold i 2012, og med seg på laget har de vokalist Mathias Mollestad, Kjetil Torset Voldhaug på bass og Peder Wessel på trommer. De opplyser selv å være inspirert av 70-tallets powerpop – mens de tar avstikkere i flere retninger.

Vi har vært så heldige å få debutere låten “Watch The Sunrise” fra EPen “Time Stands Still” – som slippes på Snertingdal Records førstkommende fredag.

Lørdag 5. mars er det slippefest på HvaSkjer i Oslo.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/246201416?secret_token=s-k1jSw” params=”auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&visual=true” width=”100%” height=”450″ iframe=”true” /]

Forrige artikkelThe Waco Brothers – Going Down In History
Neste artikkelMarlon Williams – Marlon Williams
Rune Letrud
Jeg mener at livet er for kort til å høre på dårlig musikk. Og vil heller anbefale GOD musikk, og har som mål å anmelde musikk jeg LIKER, istedenfor å skrive slakteanmeldelser for å få ut innestengt aggresjon over egen utilstrekkelighet. Noenlunde fast plass på spillelista: Elvis, Bob Dylan, Neil Young, Reckless Kelly, The Rainmakers, American Aquarium, Sons of Bill, Lars Winnerbäck, Tom Petty, Todd Snider, Son Volt, Ryan Adams, Drive-By Truckers... Topp 3 på spillelista: Bob Dylan, Elvis, Lars Winnerbäck. Faller alltid tilbake på disse når jeg går lei av å prøve å finne diamantene i kullbingen. Noen favorittskiver: Son Volt - Trace Bob Dylan - Blood On The Tracks Neil Young - Ragged Glory Lars Winnerbäck - Södermarken Chip Robinson - Mylow Kasey Anderson - Nowhere Nights Paul Simon - Graceland Drive-By Truckers - Dirty South Ryan Adams - 48Hours The Backsliders - Throwin' Rocks At The Moon

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here