På veien med The Rainmakers – 14. juni

Søndag bar ferden fra Rjukan til Gardermoen og da vi nærmet oss flyplassen kom det en liten byge til ære for regnmakerne fra Amerika. Norwegian stod for lufttransporten til Trondheim og var til Bob og Jeffs fortvilelse strikte på at gitarene måtte sendes som spesialbagasje og ikke tas med inn i kabinen. (Redaktør: I Norge er SAS musikernes eneste venn, til tross for fjonge utsagn fra Hr. Kjosfast i media).

IMG_2325

Luftferden gikk smertefritt for både instrumenter og musikere, og promotor Rune Langfjæran stod klar for å ta oss imot på Værnes.

IMG_2496

To biler tok oss så til kaia i Levanger hvor båten “Innherred” stod for siste etappe til Langfjæran i Mosvik (Northug var ikke å se).

IMG_2897

Vel i havn i Langfjæran ble det en liten prat med oppvarmingsbandet Straum.

IMG_3078

Lydsjekken viste at joda, gutta lever opp til bandnavnet de!

IMG_3223

Etter en kald og våt lydsjekk var maten fra kokk Arne Emil Bredland innertier, her representert ved første rett som var fiskesuppe.

IMG_3292

Moltekrem til dessert var heller ikke feil og når himmelen så vartet opp med en DOBBEL regnbue var det egentlig ingenting å klage på.

IMG_3320

Bob tok ingen sjanser på å bli gjenkjent da han tok seg en spasertur foran scenen etter middag.

Bobcognito

Sommer i Norge og dunjakke er påkrevd for å holde varmen på scenen men regnet har iallefall gitt seg når de går på.

DSC06400

Gutta er i storform til tross for kulda og leverer et knallshow, men oppe ved merchbordet får Stian en solid rynke i pannen.

IMG_3582

Han har fått en sms om at den varslede togstreiken får ytterligere konsekvenser for avreisen neste morgen. Infoen fra NSB var opprinnelig at toget vårt ville gå som planlagt men ville bli stående på Dombås hvor vi hadde avtalt alternativ transport videre til Sogn. Ny info var at toget var innstilt, og det begynte å se problematisk ut å komme seg videre. Stian beordret meg til å passe merchbordet istedenfor å dokumentere, mens han forsvant inn for å finkjemme internett etter mer info. Hørte jeg noen hviske “sabo-tour”?

IMG_3609

Etter showet og signering viser det seg at kveldens forrykende versjon av DumDum Boys-coveren “Møkkamann” har fått publikum til å renske merchboden for alle eksemplarer av “Cover Band”. Bra at den selger, men litt dumt å være halvveis i turnéen og være tom for den nye skiva man spiller låter fra hver kveld… Utpå kvelden får Bob en idé om å få sin kone Michele til å sende en ekspresspakke med “Cover Band” og flere T-shirts, gutta boys skrider til verks og instruerer via mail og Facebook så pakken skal rekke frem til konsert 18. juni.

IMG_3659

Neste dags transportproblemer løses ved at hotellet får i oppgave å ordne en taxi som kjører oss til Trondheim hvor vi kan ta toget videre når de har begynt å gå igjen utpå dagen. Ingen er egentlig så opprørt over togproblemene siden det innebærer at vi kan sove et par timer lenger. In your face “Sabo-Tour”

Forrige artikkelAnbefalte album 1.halvår 2015
Neste artikkelRadio Birdman – John Dee, 25.juni 2015
Eddie Christiansen
Født i feil tid i feil land men forsøker å gjøre det beste ut av situasjonen. Vidtfavnende ører hva musikk angår, i cd hylla finner du alt fra lavmælt Americana via reinspikka pop til ymse metal sjangre. Fikler litt med design, videoredigering og annet kunstnerisk på fritiden. Topp 3 på spillelista: Bronsen går til Chris Isaak, sølvet går til Bob Walkenhorst/The Rainmakers og gullet legges beslag på av Kongen - Elvis Presley.