fbpx
Forsiden Omtaler Konsertanmeldelse Monica Heldal – Bergenfest 15.06.14

Monica Heldal – Bergenfest 15.06.14

Monica Heldal fikk æren og gleden av å spille åpningskonserten på siste dag av Bergenfest 2014. Bastionen scene badet i solskinn da hun og bandet hennes gikk på scenen og man må vel si at Heldal nærmest hadde hjemmefordel denne søndagen. Hjembygden hennes, Arna, er tross alt bare et steinkast over fjellet fra der vi stod og publikum kjenner selvfølgelig sin besøkelsestid når hjemmefavorittene går på scenen og hadde møtt opp i stort antall. Monica Heldal taklet hjemmepresset elegant og leverte en solid start på årets siste festivaldag.

To tredjedeler av bandet til Heldal er nok for noen kjent fra Last Heat, et Oslo-basert band som gav ut et nydelig west-coast/countryrock inspirert album i 2012 med Heldals bassist Øystein Frantzvåg i spissen. Øyvind Blomstrøm som spiller gitar for Heldal, var også en del Last Heat, men han er nok enda mer kjent som medlem av Kristiansund-bandet El Cuero. Trommeslager Pål Hausken er fra Rogaland og har tidligere jobbet sammen med blant annet Susanna Wallumrød og Randi Tytingvåg, men er nok mest kjent fra jazzbandet In The Country.

Bandet som Heldal har med seg er altså en ekstremt dyktig trio av norske artister og et band som med stjernegitarist Blomstrøm i spissen kan spille fletta av de aller fleste andre norske band. Og det er nettopp de gangene låtene til Monica Heldal innbyr til utfoldelse at det også låter som aller best av dette bandet. Man kan ikke annet enn å elske en Blomstrøm som gjør sitt aller beste for å gi publikum en Duane Allman-kind-of-opplevelse et par ganger i løpet av konserten.

Vi forlot konserten før det var helt slutt for å være sikker på å få plass i Magic Mirrors til Doug Seegers, men de omtrent førti minuttene vi hørte var en veldig fin start på en solfylt konsertsøndag. Vi savner nok en liten porsjon råskap i opptredenen til Monica Heldal, enda mer trøkk fra hovedpersonen selv, men det er noe jeg tror hun har i seg og det kommer nok til overflaten etterhvert.

Forrige artikkelBergenfest – Doug Seegers 15.06.14
Neste artikkelSpilleliste Juni 2014
Kontakt: jan@musikkbloggen.no Southern man. Født på samme dag som Hank Williams, dog ikke samme år. Har hørt på musikk daglig siden 1981. Jobbet på 90-tallet i Flekkefjords største platebutikk. Oppdaget alt.country og bandene Whiskeytown, Uncle Tupelo og Jayhawks på denne tiden. Skriver mest om nye utgivelser innen americanasjangeren. Hører mest på Drive-By Truckers, Son Volt, Steve Earle, Townes van Zandt, Jason Isbell, Neil Young, Guy Clark, John Prine, Warren Zevon og Jason Molina.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here