fbpx

Bastard Sons of Johnny Cash – New Old Story

Køntri…ærlig talt liker jeg ikke køntri noe særlig. Duket for brutal plateslakt av lausungene til Mannen i Svart her altså. For her er så og si hele køntri arsenalet linet opp: pedal steel, banjo, dobro – you name it!

Nja… problemet er at jeg LIKER denne skiva. En skive som oser av køntri uten sjangermessige fiffigheter annet enn at det er ispedd en liten dæsj rock’n’roll. Det og tekster som er hakket over de vante Nashville samlebåndklisjéene, gjør dette til en meget hørbar skive – selv om du ikke skulle være ihuga køntrifan.

Bastard Sons of Johnny Cash er hjertebarnet til Mark Stuart, som startet bandet i 1995 (navnet ble godkjent av Cash selv). Stuart er frontmann og skriver låtene. New Old Story (sluppet i November 2013) er bandets femte studioskive, og byr på et knippe gode låter:

Highway Bound – Up tempo låt om å gi gass og cruise avgårde bak rattet. Nesten så man kjenner vinden i håret på landeveien. “It’s a beautiful sound where the road meets the rubber, the wheels turn round. Try to stop me, can’t slow down, I’m a wild one, baby and I’m Highway Bound”.

Well Worn Heart – standard halv tempo country ballade om å gamble på kjærligheten nok en gang. “A smoky bar, neon lights ain’t good for romance. Just one night stands, hangovers and regrets. Who wants to take a chance on a well worn heart”.

No Honky Tonks – En klagesang over nedlagte honky tonk buler. Drivende rockabilly trommer, fele det lukter nyslått blågress av og en halvrocka vokal driver denne avgårde så det rykker godt i dansefoten.

Poor Man’s Son – Tunge Westernfilm vibber over denne. Tøff låt, formelig så man ser det iskalde Eastwood blikket under en lav hattebrem like før det braker løs. “If you see him coming, get out of his way, don’t try to back him down…got a pistol and a rifle, a new shotgun. Don’t you go messin’ with a poor man’s son”.

Ain’t No Tellin’ – Inderlig steel gitar og dvelende visping av trommeskinn  setter en tone av håpløshet og avmakt i denne såre låta om livets harde realiteter. “And no use trying to make sense of it all, ’cause there ain’t no telling when the hammer gonna fall. Flesh and spirit and muscle and bone…no matter who loves you you go alone . What will you put your faith in, will you be reachin for bible or a gun?”

Leave a Light On – Platas lettvekter, om jenta som trofast går hjemme og venter på sin omstreifende mann. Luftig, care free, vokalmessig låter det litt Jerry Lee.

Into the Blue – Fint driv med honky tonk piano, gitar, trekkspill i en låt om et destruktivt forhold.

El Troubador – Platas nest beste spor. Stemningsfull flamenco gitar, maracas, klagende steel gitar, Hammond orgel. Sår tekst og inntrengende vokal. “can’t remember who I used to be…a million miles of lost memories. I’ve got a wife and family, I don’t even know if they’re waiting on me.”

New Old Story – Åpner med Johnny Cash gitar, stødig up tempo backing. En “fremdeles bensin på tanken” historie og nok en låt som innbyr til en lang tur bak rattet. “Don’t count me out, there’s a lot of love left in this heart of mine. For all the things I’ve seen, running down a dream, I’m just  a new old story coming back around.”   Feel good låt!

Bounds of Your Heart – Tåredryppende køntriballade får æren av å runde av skiva. Platas desidert beste vokal med bøttevis av innlevelse og overbevisning – SÅNN skal køntri synges! Backingen er sparsom vakker og gir den såre stemningen et ekstra løft- til å få en tåre i øyekroken av.  Jævlig triste greier og sentimental som jeg er kårer jeg denne til platas høydepunkt. “From the dance hall queen, to the drunken scene, to the words that tore us apart.  I tried to love you strong…but I had to leave when the highway called, and that’s how this boy broke your heart …from your warm soft sheets to those cold hard streets…cause I took your youth and I took your love, never knowing the bounds of your heart”.

Kjøp skiva her!

Lytt til Poor Man’s Son:
[media id=895 width=650 height=20]

Ain’t No Tellin’:
[media id=896 width=650 height=20]

Bounds Of Your Heart:
[media id=897 width=650 height=20]

Siste artikler

Lest dette?