Lee Bains III & The Glory Fires – Bergenfest 14.06.2013

Vi kan vel bare slå fast, først som sist, at var du ikke på Logen og så Lee Bains III & The Glory Fires under Bergenfest i går, da har du ikke hørt rock ‘n roll i løpet av festivalen. For maken til intensitet og driv som dette bandet leverte på sin aller første konsert noensinne i Europa (med unntak av en akustisk opptreden på Siste Reis pub i Halden dagen før. Red.), det tror jeg neppe du finner på noen annen scene i løpet av festivaldagene.

Nok en gang er det på sin plass å gi noen tilbakemeldinger til Bergenfest, oppfatt gjerne dette som konstruktiv kritikk. Lee Bains III & The Glory Fire skulle spilt på en av scenene ute på Festningen. Denne typen rett-på-sak rock ‘n roll kombinert med den livsballasten man får ved å vokse opp i de sørøstlige statene i USA, og som man ofte tilfører låtskrivingen slik Bains har gjort, er seriøs og responsiv musikk. Bastionen scene hadde kokt over av svett rock om de bare hadde sluppet til der. Logen kl. 01.00 var for sent for de aller fleste, de med dagspass virket som de hadde fått nok denne dagen, og det var på langt nær fullt i lokalet, dessverre. Dessuten må snart noen stikke finger’n i jorda og innrømme at store Logen er en sal for akustisk musikk og avslutningsball og lignende. Vi hørte akkurat det samme for to år siden på Jason Isbell, lokalet fungerer langt i fra optimalt til rockekonserter.

Akkurat det siste brydde uansett ikke Bains og de andre seg om. Lee Bains III & The Glory Fires er bandet som jeg oppdaget ved å pløye utgivelselister til obskure amerikanske plateselskaper og amerikanske musikkbloggere og skrev en liten omtale av allerede for over et år siden. Bandet fra Tuscaloosa, Alabama, som for intetanende folk må virke som en kjempehype, er absolutt ikke det. Denne formen for musikk er så ekte som den kan få blitt og går aldri av moten. Som forventet gav de oss som hadde møtt opp for se dette fyrverkeriet av et band solid valuta for pengene. T-skjorten til Bains var gjennomvåt av svette midt i andre låten og all oppspart energi fra flyreisen over Atlanteren fikk slippe fri en gang for alle.

Jeg vet at de åpnet med “Ain’t No Stranger”, første låten fra albumet There’s A Bomb In Gilead. Etter den har jeg ikke kontroll på setlisten, men Lee Bains III rocket Logen totalt sønder og sammen med sin energi den neste timen. Han var allerede på fjerde låten ute på gulvet blant publikum med SG’en sin og med kort tilløp kastet seg han opp på scenen igjen der han landet på hoften med et smell før han snudde seg rundt mot forsterkerne, kastet seg ned på kne og med ryggen mot publikum fortsatte Bains å rive i stykker øregangene til publikum med gitarriff etter gitarriff.

Som dere skjønner, denne timen mellom 01 og 02 på Logen i natt var et eneste langt høydepunkt og for alle som har hørt den soulfylte studioversjonen av The Glory Fires på albumet deres, her fikk vi den upolerte, den rå og den brutale virkeligheten som rock ‘n roll egentlig er. Skal jeg trekke fram en spesiell låt som høydepunkt må det ha vært versjonen av “The Red, Red Dirt of Home”. Lee Bains III & The Glory Fires har energi og talent som best kan sammenlignes med slik de unge og sultne versjonene av Creedence, Lynyrd Skynyrd og Springsteen en gang var, og dersom verden ikke er lei av å bli rocka, og er ellers rettferdig, så vil Lee Bains III & The Glory Fires garantert nå ut til veldig mange flere mennesker i nærmeste framtid.

Til alle der ute som vurderer å stikke innom et sted i Norge der Lee Bains III & The Glory Fires spiller de neste dagene, ikke gjør det. Ikke vurder det, bare sørg for å være der, du vil aldri høre maken på en norsk scene i nærmeste framtid. Så kom dere ut på konsert folkens!

Saturday, June 15 – Nesbyen, NORWAY – Hjornet

Sunday, June 16 – Oslo, NORWAY – Norwegian Wood

Monday, June 17 – Halden, NORWAY – Siste Reis

Tuesday, June 18 – TBA – TBA

Wednesday, June 19 – Trondheim, NORWAY – Blueskjelleren

Thursday, June 20 – Lillestrom, NORWAY – Kulturpuben

Friday, June 21 – Arendal, NORWAY – Grand Scene

Lee Baines - Bergen 011Lee Baines - Bergen 001Lee Baines - Bergen 007Lee Baines - Bergen 008Lee Baines - Bergen 006

2 COMMENTS

 1. Dette er et band som leverer.
  En liten “STOR” fakta feil i anmeldelsen.
  Det står:
  For maken til intensitet og driv som dette bandet leverte på sin aller første konsert noensinne i Europa, det tror jeg neppe du finner på noen annen scene i løpet av festivaldagene.
  Fakta:
  Dagen før ramla dem inn på Siste Reis i HALDEN. Så de var først i Halden.
  Se her: http://www.ha-halden.no/nyheter/article6709122.ece
  De kom tilbake i dag og hadde en fantastisk konsert.
  Se her: http://www.ha-halden.no/kultur/article6714970.ece
  Rett skal være rett :o)

  • Jeg ber ydmykt alle haldensere om unnskyldning, jeg skjønner at dere føler dere forbigått og oversett, men det var ingen ordentlig planlagt elektrisk konsert det Lee Bains III & The Glory Fires gjorde på torsdagen på Siste Reis, derfor ble det formulert slik. Men om vi skal gå helt i detaljer så er det klart at det var en opptreden, slik at jeg retter opp litt i posten med en liten kommentar. Håper du og alle andre haldensere blir fornøyd med det!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here