DoD Sessions: Anders Dahlberg

I dag slipper Anders Dahlberg sin første EP, The Rusty Gold. Og vi kan nå stolt presentere Anders Dahlberg som førstemann ut i vår egenproduserte serie “Dust of Daylight Sessions”. Her vil vi forsøke å presentere artister vi setter pris på gjennom noen enkle video-opptak gjort på lokasjon i Bergen.

Jeg ble gjort oppmerksom på Dahlberg i januar/februar, og tok den gang en prat med ham:

DoD: Hvor lenge har du holdt på med musikk?

AD: Jeg har holdt på med musikk siden jeg var 14, etter at jeg fikk en gammel gitar av Mormor. Jeg startet å skrive egne låter da jeg var rundt 16. (er 21 nå)

DoD:  Hvem/hva ser du på som inspirasjonskilder?

AD: De som fikk meg til å ville skrive egne låter er artister som Conor Oberst og Ryan Adams, det er nok de som står nærmest. Inspirasjonskildene kan variere fra måned til måned, men de som går igjen er bl.a. Neil Young, Ulf Lundell, Dylan, Townes van Zandt… De store låtskriverne. Nå for tiden hører jeg en god del på The Tallest Man on Earth.

DoD: Hva har du gjort til nå, og hva er planene fremover?

AD: Jeg startet med å publisere musikken min på en blogg jeg hadde rundt 2008. Etter hvert så resulterte det i et album jeg kalte for ”Greatest Hits” som jeg ga ut i 2009. Musikken hadde jeg spilt inn på laptopen, og albumcoveret besto av brettet papp-kartong hvor hvert cover hadde et unikt motiv som jeg tegnet selv. Albumet ble utgitt i rundt 100 eksemplarer, stort sett til venner og familie. Siden da har jeg fortsatt å spille inn musikk hjemme og legge det ut på internett. I tillegg har jeg spilt en god del konserter på forskjellige steder her hjemme i Hønefoss.

Jeg har også jobbet litt med Knut Hem som har hjulpet meg med å spille inn noen demoer hjemme hos ham. (han spiller for øvrig på låten ”The Truckers…” faren min sendte med i første mail)

De siste månedene har jeg spilt litt med et backingband ”The Rusty Gold” fra Hønefoss. Og jeg satser på å få spilt inn noe med de i løpet av nærmeste fremtid. Så håper jeg på å prøve og få utgitt et ordentlig album etter hvert.

Anders Dahlberg and The Rusty Gold CoverOg nå er altså den første smakebiten klar; EPen The Rusty Gold med Anders Dahlberg & The Rusty Gold. Bandet The Rusty Gold består av Daniel Odda – Bass, kor, Bjørn Arne Fremstad Karlsen – Trommer, kor og Reidar Håndstad – Gitar. EPen får du kjøpt på Anders Dahlbergs Bandcamp, og etterhvert blir den også tilgjengelig flere steder, også på cd.

EPen henter tydelig inspirasjon fra alt vi liker, mest merkbart Neil Young, Bob Dylan og Ryan Adams, og anbefales virkelig hvis du vil henge deg på helt i starten av det jeg spår vil bli en lang karriere for en strålende låtskriver.

Låtene på platen er “Come Home”, “Will There Ever Be Enough Bullshit? (just another sad song)”, “Sweet Looking Girl”, “17 mph.” “Alabama Shakedown”.

Og “Sweet Looking Girl” er den første låten han presenterer i “Dust of Daylight Sessions”. De to andre låtene er “The Honest Wander” og til slutt “The Truckers, The Women and The Band” – og ingen av dem finnes på EPen.

Vi trenger altså ikke bekymre oss for låtmaterialet. Dahlberg ankom DoD Sessions med to tettskrevne notatbøker fulle av låter.

Forrige artikkelWilly Vlautin fra Richmond Fontaine om bøker, musikk og film…
Neste artikkelVinn billetter til Steve Earle på Rockefeller
Jeg mener at livet er for kort til å høre på dårlig musikk. Og vil heller anbefale GOD musikk, og har som mål å anmelde musikk jeg LIKER, istedenfor å skrive slakteanmeldelser for å få ut innestengt aggresjon over egen utilstrekkelighet. Noenlunde fast plass på spillelista: Elvis, Bob Dylan, Neil Young, Reckless Kelly, The Rainmakers, American Aquarium, Sons of Bill, Lars Winnerbäck, Tom Petty, Todd Snider, Son Volt, Ryan Adams, Drive-By Truckers... Topp 3 på spillelista: Bob Dylan, Elvis, Lars Winnerbäck. Faller alltid tilbake på disse når jeg går lei av å prøve å finne diamantene i kullbingen. Noen favorittskiver: Son Volt - Trace Bob Dylan - Blood On The Tracks Neil Young - Ragged Glory Lars Winnerbäck - Södermarken Chip Robinson - Mylow Kasey Anderson - Nowhere Nights Paul Simon - Graceland Drive-By Truckers - Dirty South Ryan Adams - 48Hours The Backsliders - Throwin' Rocks At The Moon

2 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here