fbpx

Whitehorse – The Fate Of The World Depends On This Kiss

Ukens andre omtale fra min hånd om et musikalsk ektepar med ferskt album. Luke Doucet og hans ektefelle, Melissa McClelland, opererer under bandnavnet Whitehorse og  er tilbake med et nytt album, The Fate of The World Depends On This Kiss. Mange husker sikkert deres selvtitulerte debutalbum fra et par år siden og kanskje spesielt coverversjonen av Springsteens «I’m On Fire» og deres egen «Emerald Isle».

Canada har alltid hatt en stor skare av kvalitetsartister og i disse moderne tider er fortsatt canadiske artister minst like aktuelle som tidligere. Det er bare en uke siden jeg skrev om Daniel Romano sitt nye album og nå kommer altså Whitehorse’ nye plate til Europa via tyske Blue Rose Records i følge nettsiden deres. Albumet har, som kanskje noen kjenner til, vært ute i Canada i snart et halvt år og har selvfølgelig vært tilgjengelig for salg via kanadiske nettsider, heldigvis.

Doucet og McClelland fortsetter der de slapp forrige gang, men de gir enda mer gass og eksperimenterer sjangermessig enda mer enn forrige gang. Åpningssporet «Achilles’ Desire» er en seig rocker som griper tak i deg og får deg hekta umiddelbart. Når McClelland drar til med årets refreng så langt i den mildt sagt fresche «Devil’s Got A Gun» er jeg solgt. Hvilken kjemi disse to vakre kanadiske menneskene til tider lager sammen på plate!

Etter den svalende og vakre «Mismatched Eyes (Boat Song)» knuser de to til i sammen med en av årets rockelåter så langt. «Peterbilt Coalmine». Klassisk rock med en gnistrende melodi, et ja-ja-ja refreng og et gitararbeid fra Doucet som får rockefoten til å gå taktfast opp og ned. Doucet er en av Canadas mest respekterte gitarister og Gretschen hans har prydet mang en Sarah McLachlan låt. Allerede som nittenåring ble Luke Doucet fast gitarist for en av Canadas aller største artister og har også gitt ut til dels suksessfylte soloalbum der borte som dessverre ikke er særlig tilgjengelig på denne siden av Atlanteren.

Albumet er veldig varierende og eksperimenterende, spesielt på siste halvdel, men felles for de alle fleste låtene er Doucets nevnte gitararbeid, som visstnok bare er enda bedre live, skal vi tro det som står skrevet i konsertanmeldelser av bandet. «Radiator Blues» er en herlig skingrete og dramatisk blues og sammen med «Out Like A Lion» og «Wisconsin» utgjør de tre høydepunktene på siste del av albumet.

Etter forrige album vet jeg at det er mange som kommer til å sjekke ut hvordan dette låter og jeg kan jo ikke annet enn å anbefale albumet. De første fem låtene pluss de jeg nevner over fra siste del gjør det nemlig verdt det. Albumet kjøpes foreløpig fra Six Shooter Records og etter hvert dukker den nok opp i nettbutikken til tyske Blue Rose samt på streamingtjenestene.

Hør “Radiator Blues”:
[media id=778 width=650 height=20]

Hør “Peterbilt Coalmine”:
[media id=777 width=650 height=20]

 

[youtube_video]http://youtu.be/cLT0W_4cebg[/youtube_video]

Siste artikler

Lest dette?