fbpx

Småplukk fra platebunken # 10

Det hoper seg opp i både den fysiske og digitale platebunken. Under forrige opprydding fant jeg den første av disse platene, men glemte helt å skrive om den. Nå som høsten er kommet for fullt så hørte jeg på den en gang til, og den låter faktisk enda bedre når det offisielt er høst. Dagens andre plate er en lovende debut fra en ung, kanadisk dame vi garantert kommer til å høre mere fra.

John Elliot & The Hereafter – Backyards

Noen av de første LPene jeg kjøpte, var platene til Simon & Garfunkel. Og liveplaten deres fra Central Park er vel den platen jeg spilte mest i en lang periode av livet mitt, før Son Volt kom og overbeviste meg om at alt. country er veien du skal gå…

John Elliots “Backyards” plasserer seg så elegant i det lydbildet som ble perfeksjonert av Simon & Garfunkel og selvsagt også en rekke folkemusikere før dem. Her er det referanser til både tidligere folkemusikk, men også nyere britisk folk-pop. Her finner du både Beach Boys kóringer og en og annen banjo og mandolin. Låtene er akustiske i uttrykket, men han har med seg et band som vet å trøkke til der det er nødvendig.

Elliot har en utrolig hyggelig og behagelig stemme, og skriver fjonge tekster om daglige utfordringer og kjærlighet. Dette er en herlig høstplate som gjør seg som stemingsmusikk når man kryper under pleddet med kakaokoppen og en god bok. Jeg tror stemningsfullt og melankolsk er de to stikkordene jeg jakter på her. Så er du på utkikk etter noe stemningsfullt og melankolsk til den musikalske høstkosen, så kan du gjøre veldig mange dårligere kjøp enn denne platen

Du kan kjøpe platen hos John Elliot. Han tilbyr tre formater: “Post 9/11 World” (Mp3), “The 90s Route” (CD) eller “Old School” (LP).
Hør “The American West”:
[media id=423 width=650 height=20]

Grainne – Looking For Sunshine

Irsk-kanadiske Grainne Ryan (uttales Gronya) fra  Ontario har etter 20 år som låtskriver laget sin første plate, og jeg vil vel si at det ikke er noen vits å vente 20 år til neste gang, for dette er et meget respektabelt resultat. Hun har en syvsangers EP bak seg, som også ble godt mottatt av kritikerne.

Hun lager musikk som ligger i en skjæring mellom singer/songwriter, folk og litt poppete americana/country. Hun er tydelig inspirert av folk som Rosanne Cash, Mary-Chapin Carpenter, Nanci Griffith og Lucinda Williams. Men Grainne er fullt i stand til å stå på egne ben og skape seg et navn, for hun skriver gode tekster og lager gode melodier bak dem.

Låter som “Not Enough Love”, “Colors Of You” og “The Rain” er virkelige godbiter, og den herlige countrylåten “Looking For Sunshine” er egentlig verdt hele plata i seg selv.

Jeg ser frem til å følge karrieren til Grainne fremover, jeg har en mistanke om at vi vil høre mer fra henne i årene som kommer.

Platen kjøper du hos Grainne.

Hør “Colors Of You”:
[media id=422 width=650 height=20]

Siste artikler

Lest dette?