fbpx

Nykommeralarm! Waller – My Poor Queen

Jeg har aldri lagt skjul på at jeg er en sucker for litt fjong banjolyd. Og slenger man dessuten på litt munnspill så er jeg stort sett solgt.

Så når jeg hørte første låt fra Wallers debutplate “My Poor Queen” så var det ganske mye som skulle til for at jeg ikke ville være fornøyd med resultatet. For her får vi både banjo, munnspill OG en vokalduo som harmonerer ganske så perfekt!

Waller består av Jason C. Waller og Jennifer Leigh på gitar og vokal, og Joel Glogowski på bass. Den store, akustiske varianten.

På platen er de forsterket med en rekke instrumentbehengte venner, som trakterer alt fra den nevnte banjoen til piano, cello, gitarer og det før nevnte munnspillet.

Men banjo, munnspill og pen vokal til tross – det hadde ikke funket hvis ikke låtene hadde vært bra. Noe de heldigvis er. Melodiene er fengende, og tekstene er gode, og til tider glitrende.

Dette er skikkelig amerikansk folkemusikk, mountain-music. Med unntak av låten “Old River” så er jeg strålende fornøyd med resultatet.

Høydepunkter er den saftige “Hurricane Pills”, den svigende “Haywood Street Blues” og platas bestespor “Blackrock Bound”.

Jeg er spesielt svak for stemmen til Jennifer Leigh, som har en stemme som snirkler seg inn i øregangene dine og biter seg fast i hjernebarken på et bestemt men likevel riktig så kjærlig vis. Der blir hun hengende inntil hun er sikker på at budskapet er trygt overlevert.

Det er noe ved lyden på denne platen som minner meg om Jane Hills bok “The Murder Ballad”, som jo foregår i de sparsomt befolkede fjelltraktene i USA – der innbyggerne samles og spiller sin folkemusikk på verandaen på lørdag kveld.

Jeg blir ikke spesielt overrasket om vi får høre mer fra Waller i tiden fremover…

Platen kan du kjøpe her til den latterlige sum av 7$

Hør noen låter fra plata:

Siste artikler

Lest dette?