Stemmen til Michael Bublé er perfekt til julesanger. Denne plassen stod mellom «A Jolly Christmas From Frank Sinatra» og denne platen her. Hvorfor valgte jeg så denne foran Good Old Blue Eyes… Den har jo færre låter også… Men det er rett og slett bare noe med stemingen på denne platen som får meg i skikkelig godt julehumør. Ikke at platen til den godeste Frank IKKE gjør det, men skal jeg velge meg en crooner til jul, så velger jeg akkurat idag Michael Bublé.

OG så inneholder den den hittil beste versjonen av «Grown-Up Christmas List». Og den er virkelig verdt hele plata.

Bublé gir oss følgende låter:

«Let It Snow, Let It Snow, Let It Snow»
«The Christmas Song»
«Grown-Up Christmas List»
«I’ll Be Home For Christmas»
«White Christmas»

Med andre ord fire klassikere, og  låten som er i ferd med å BLI en klassiker, David Fosters/Linda Thompson Jenners «Grown-Up Christmas List» fra 1990.

Låten er vel mest kjent med Amy Grant (som la til et vers i teksten), Kelly Clarkson og altså Michael Bublé.

Og det er jo en kjennsgjerning at Bublé skylder hele sin karriere til folk som Sinatra og Bing Crosby, som jo har lagt listen for utallige juleklassikere. Han velger derfor ganske trygge låter, uten å ta de med mest tydelig tilhørighet til de gamle mestere.

Av andre høydepunkter så kan vi nevne Bublés versjon av «Let It Snow, Let It Snow, Let It Snow» som er utrolig fin og spretten, og selv en snøvegrer som meg får lyst til å løpe ut og base i julesnøen når denne låten suser igang.

Og så er det jo lov å dra frem Frank Sinatra og Bing Crosby etter at man har spilt seg varm med denne platen…

Resten av listen finner du her.

SHARE
Forrige artikkel5 juleplater du IKKE trenger
Neste artikkel10 juleplater du trenger: 7. Vibeke Saugestad / Weld
Jeg mener at livet er for kort til å høre på dårlig musikk. Og vil heller anbefale GOD musikk, og har som mål å anmelde musikk jeg LIKER, istedenfor å skrive slakteanmeldelser for å få ut innestengt aggresjon over egen utilstrekkelighet. Noenlunde fast plass på spillelista: Elvis, Bob Dylan, Neil Young, Reckless Kelly, The Rainmakers, American Aquarium, Sons of Bill, Lars Winnerbäck, Tom Petty, Todd Snider, Son Volt, Ryan Adams, Drive-By Truckers... Topp 3 på spillelista: Bob Dylan, Elvis, Lars Winnerbäck. Faller alltid tilbake på disse når jeg går lei av å prøve å finne diamantene i kullbingen. Noen favorittskiver: Son Volt - Trace Bob Dylan - Blood On The Tracks Neil Young - Ragged Glory Lars Winnerbäck - Södermarken Chip Robinson - Mylow Kasey Anderson - Nowhere Nights Paul Simon - Graceland Drive-By Truckers - Dirty South Ryan Adams - 48Hours The Backsliders - Throwin' Rocks At The Moon

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here