fbpx

Buffalo Springfield Again

I 1967 ga Buffalo Springfield ut platen “Buffalo Springfield Again”. I 1968 ble bandet oppløst, og Stephen Stills og Neil Young suste rett til himmels med hver sine karrierer.


Etterhvert forsøkte de mindre berømte medlemmene  å få istand en gjenforening, med kun en konsert på en privat fest hjemme hos Stills i 1986 sies å ha funnet sted. Neil Young rapporteres å ha forhindret alle forsøk på offisiell turnering, og “de mindre berømte” reiste tidvis rundt under navnet “Buffalo Springfield Revisited” – uten at det var særlig å skrive hjem om.

I 1997 ble Buffalo Springfield tatt inn i Rock’n’Roll Hall Of Fame, og  i 2000 ga Neil Young ut platen “Silver & Gold”. Der fant vi låten “Buffalo Springfield Again”:

“Used to play in a rock ‘n roll band,
They broke up
We were young and we were wild
It tore us up
Now I aint’ gonna say who was right or wrong

Looking out on a big green lawn,
Girls and boys
Playing in the afternoon sun,
And life’s a joy
I heard an old song playing on a radio

Buffalo Springfield again

Like to see those guys again
Give it a shot
Maybe now we can show the world
What we got
But I’d just like to play for the fun we had”

Og en stort tydeligere invitasjon enn det skal man vel lete lenge etter. Håpet var tent, men intet skjedde.
Før i 2010. Den første offentlige og offisielle gjenforening av (restene) av Buffalo Springfield finner sted på Neil Youngs fantastiske Bridge School Benifit Concert i oktober. To konserter vil finne sted, en pr. festivaldag.

Neil Young, Stephen Stills og Richie Furay vil gjøre en akustisk konsert – siden bassist Bruce Palmer og trommis Dewey Martin forlengst har forlatt denne verden til fordel for The Great Gig In The Sky. Om bassist Jim Messina som erstattet Bruce Palmer da han nok en gang ble deportert i 1968 er invitert og vil stille opp er det fortsatt utstrakt uenighet om. De tre gjenlevende originalmedlemmene er uansett de viktige brikkene i puslespillet.

Andre godbiter på årets Bridge School innbefatter Lucinda Williams, Perl Jam, Kris Kristofferson & Merle Haggard som duo, Jackson Browne & David Lindley og det som for meg er rosinen i pølsa: T-Bone Burnett’s Speaking Clock Revue – der han har samlet folk som Neko Case, Elvis Costello og Jeff Bridges samt Elton John, Leon Russell og Ralph Stanley i ett og samme prosjekt.

 

Siste artikler

Lest dette?