Joe Whyte har vi omtalt her på bloggen tidligere, i anmeldelsen av hans fantastiske plate «Devil In The Details»

Det er snart tre år siden den platen kom ut, og i mellomtiden har Whyte turnert land og strand rundt i USA. Han har også skrevet et knippe nye låter.
Og så har han skjønt noe grunnleggende.

Jeg antar Joe Whyte har tenkt noe i retning av «Hvordan får jeg spredt musikken min til flest mulig?».
Siden ingen artister tjener penger på platesalg lengre, så gjelder det å få publikum til konsertene – der de kan kjøpe cder og t-skjorter direkte fra artisten. Og hvordan gjør man det? Jo, først må man HØRE musikken til artisten, og like denne så godt at man går på konsert.

Cluet ligger altså i å bli hørt. Så Whyte har vel hatt selvtillitt nok til å tenke noe i retning av «…da GIR jeg bort musikken min, når folk først får høre det så blir de overbevist om at dette er verdt å oppsøke live…»

Som sagt så gjort. Joe Whyte har tatt turen i studio, og spilt inn 6 låter som har blitt til EPen «When The Day Breaks».

Og denne gir han da altså bort på sin egen hjemmeside.

Bare låten «Please Belive Me» er god nok grunn til å laste ned dette her, men hele EPen er virkelig verdt å høre på. Whyte skriver fortsatt fantastiske melodier og leverer tekster som få andre i denne sjangeren.

Løp og FÅ!

http://whenthedaybreaks.com

SHARE
Forrige artikkel33 år siden 16. august 1977
Neste artikkelØresnop: Hakan Markussen – Where I Usually Go
Jeg mener at livet er for kort til å høre på dårlig musikk. Og vil heller anbefale GOD musikk, og har som mål å anmelde musikk jeg LIKER, istedenfor å skrive slakteanmeldelser for å få ut innestengt aggresjon over egen utilstrekkelighet. Noenlunde fast plass på spillelista: Elvis, Bob Dylan, Neil Young, Reckless Kelly, The Rainmakers, American Aquarium, Sons of Bill, Lars Winnerbäck, Tom Petty, Todd Snider, Son Volt, Ryan Adams, Drive-By Truckers... Topp 3 på spillelista: Bob Dylan, Elvis, Lars Winnerbäck. Faller alltid tilbake på disse når jeg går lei av å prøve å finne diamantene i kullbingen. Noen favorittskiver: Son Volt - Trace Bob Dylan - Blood On The Tracks Neil Young - Ragged Glory Lars Winnerbäck - Södermarken Chip Robinson - Mylow Kasey Anderson - Nowhere Nights Paul Simon - Graceland Drive-By Truckers - Dirty South Ryan Adams - 48Hours The Backsliders - Throwin' Rocks At The Moon

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here