Velkommen til John Peters forunderlige verden! Dust Of Daylight ønsker å presentere god musikk til bloggens lesere. Og oftest er det mest spennende å skrive om de som gjerne får lite spalteplass i riksdekkende presse. John Peter and his Collaborators med låtskriver og musiker John Peter Støa i spissen er så absolutt et prosjekt som fortjener oppmerksomhet.

Dette bandet har gitt ut ganske så mange plater, men jeg hektet meg ikke på før i 2017 da fargetrilogien startet med dobbeltalbumet Transparent Blue, som var et av 2017’s beste plater i min bok. I 2020 kom fine Music From Little Red som ble skrevet i en liten rød hytte i hjemkommunen Trysil. For det er jo trysling han er, og Collaborators består av både slekt og venner.

John Peter er produktiv og snekret sammen for mange låter i den røde hytta, og låter som ikke passet inn har nå fått plass på en 10 tommers EP som heter More Music From Little Red. Litt fram i tid er det meningen at fargetrilogien skal avsluttes med ei hvit plate. Men det er EP’en med seks låter dette handler om.

Fire av låtene er knallfine. Det starter med «Dignity Lost» og «Another Now». Sistnevnte var en digital singel som kom for en god stund siden. Hovedvokalen var gitt bort til søster Eva Maria Støa. Liker man denne låten vil jeg anbefale folk å sjekke ut Velvet Underground, for der et det klare likhetstrekk.

På B-siden får man hilst på rockeren «The Older Benjamin», før det hele kulminerer i en av årets fineste låter som heter «On Top Of the Lake». Aner ikke om den har noe inspirasjon fra TV-serien av samme navn, men det betyr mindre. Alt jeg har hørt av dette bandet vil jeg anbefale. Vi snakker gode låter og fin musisering. Litt rart at de ikke er mer kjent egentlig.

Bandet står oppført med to konserter i nær framtid:

Parkbiografen – Skien 23. Oktober BILLETTER

Hagelund – Trysil 20. November BILLETTER

Platen kan helt sikkert bestilles her https://www.facebook.com/johnpeterandhiscollaborators

SHARE
Forrige artikkelRobert Moses & The Harmony Crusaders – Leaving Longing Love
Neste artikkelLadyCouch – The Future Looks Fine
Jeg heter Terje Hanstad og er 45 år bosatt på Ringebu i Gudbrandsdalen. Jeg har vært glad i plater så lenge jeg kan huske. Jeg husker at jeg bladde som besatt i eldre brødres samlinger, og etterhvert ble man en ivrig kjøper selv. Musikalsk har jeg mange bein å stå på. Jeg liker country og soul. Jeg må si jeg er blitt et lite retrohode som heller leter tilbake i tid enn å sjekke nymotens greier. Favorittplater: 1.The Rolling Stones - «Exile on main street» 2. Bob Dylan - «Desire» 3. Van Morrison - «Moondance» 4. The Band – «The Band» 5. The Beatles - «Rubber soul» 6. Gram Parsons - «Grievous angel» 7. Son Volt - «Trace» 8. Solomon Burke - «Don't give up on me» 9. Neil Young - «Rust never sleeps» 10. Gene Clark - «No other» 11. Grateful Dead - American beauty

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here