Justin Peter Kinkel-Schuster og Will Johnson er låtskrivere, gitarister og vokalister i bandet Marie/Lepanto. Will Johnson kjenner vi fra utallige utgivelser med band og prosjekter som Centro-Matic, Monsters of Folk, Overseas, South San Gabriel, New Multitudes, Molina and Johnson og over flere soloalbum. Justin Peter Kinkel-Schuster er først og fremst kjent fra utgivelser sammen med Andrew Bryant i bandet Water Liars og gjennom sine soloplater. DOD har også gjort en egen videosession med JPKS som du kan sjekke ut her. Matt Pence spiller trommer på Gulf Collide.

Dette er bandets andre album sammen i konstellasjonen Marie/Lepanto og der deres debutalbum Tenkiller, var en ganske lavmælt og nedpå affære er Gulf Collide mye mer rocka som album. Og det er unektelig deilig å høre gitarer med såpass mye vreng og støy. Tankene farer fort til den tiden da rockeheltene våre alltid leverte denne typen gitarlyd til oss. Sjekk en låt som “How Do We Go On?” for et aldri så lite eksempel. Eller hva med “Gramps and Grandma”? Med Jason Isbell som gjestegitarist.

Men disse gutta kan også være følsomme og fløyelsmyke. Tittelsporet varter opp med perfekt harmoni og melankoli og den uimotståelig vakre “Respectability” får dagdrømmene til å bli levende. Men det er den befriende rockefølelsen som fyller mesteparten av plata. Bandet runder av med “Uinta”, en låt som nærmest er en hyllest til det Johnsons gamle venn, Jason Molina, en gang gjorde musikalsk med sitt Magnolia Electric Co.

Dette er en type plate som man ikke forventer skal dukke opp i dagens musikalske landskap. Derfor føles det ekstra godt å kunne si at Gulf Collide ikke bare er en sjeldenhet og en raritet, men også en av de mest perfekte utgivelsene denne høsten.

Kjøp albumet digitalt på Bandcamp. Vinyl er planlagt utgitt senere – limited edition 300 eksemplarer.

Gulf Collide by Marie/Lepanto

Tracklist:

  1. The Mission
  2. Wise Blood
  3. How Do We Go On
  4. Gulf Collide
  5. Gramps and Grandma
  6. Eureka Flame
  7. Set Things Right
  8. Broken On Tradition
  9. Respectability
  10. Uinta

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here