fbpx

Singlefredag – 9. april 2021

Vi har mye å snakke om. Jeg har brukt påsken på å sortere gjennom en litt ubehagelig stor singlebunke med nye godbiter fra inn- og utland. Vi skal innom Zach Schmidt, Hollow Hearts, Ingvild Flottorp, Lars Winnerbäck, Poor Edward, Darrin Bradbury, Leon Majcen, Asbjørn Ribe, DL Rossi, Amanda Anne Platt & The Honeycutters, John R. Miller, Rosanne Cash, Olav Larsen, Gospelbeach og Kosmik Boogie Tribe.

Spenn dere fast, dette blir en lang post. Men du verden så mye fin musikk!

Zach Schmidt – Foregone Conclusion

Jeg må innrømme at jeg gleder meg i overkant mye til Zachs nye plate. Han er etter min mening en av de beste vokalistene i Nashville, og en særdeles dyktig låtskriver. Forrige single, “I Can’t Dance” er i mine ører den beste låten som har kommet ut så langt i år, og når han nå slipper “Foregone Conclusion” som siste forsmak på albumet som kommer i neste uke – så har produsent Sadler Vaden like godt forsterket Zachs lånte backingband The 400 Unit med bandets vanlige frontmann – Jason Isbell.

Hollow Hearts – Reminiscence

Hollow Hearts lover at de skal slipp en rekke låter i 2021, og sånt gjør oss varme i hjertet. Reminiscence er en herlig liten poplåt med stemninger som kunne passet fint på en Suzanne Vega-plate. De skriver følgende om denne:

“Husker du den tida i livet da venner var viktigere enn alt annet? Blir du noen gang dratt tilbake til et helt bestemt minne fra den tida når du ser akkurat den svingen, lukter akkurat den lukta eller hører akkurat den sangen? «Reminiscence» er en beskrivelse av et venneforhold fra den gylne ungdomstida før livets store spørsmål begynte å melde sin ankomst.”

Og det er jo nettopp det vi gjør, her vi sitter innestengt og venter på bedre tider. Mimring og tilbakeblikk på varmere og bedre tider. Vi anbefaler, og gleder oss til mer.

Ingvild Flottorp – A Part of Me

Ingvild Flottorp har vi vært innom flere ganger her i singlefredag, siden vi hadde verdenspremiere på hennes første single. Denne gangen har hun invitert med seg Malin Pettersen – og leverer en skikkelig countrygodbit som ville satt fart på dansegulvet på American Legion i Nashville.

23. april kommer plata vi alle har ventet på, It All Seems So Clear på Vestkyst Records.

Poor Edward – Close Your Eyes

Apropos det å mimre. Det gjør også Poor Edward på sin nye single “Close Your Eyes”, som de slapp i påsken. Ny plate – No Record, som vi jo dermed vet er bare tøys – det kommer jo plate. Den 30. april. Den skal bare hete No Record, det er ikke sånn at de sier at de skal slippe plate, og så når 30. april kommer så sier de “forsinket aprilsnarr. No record!”. Neida, vi snakker seriøse artister her, som har lovet oss ny plate den 30. april.

Singelen “Close Your Eyes” er en hyllest til brødrene Rindes bestemødre, og er enkelt og greit vidunderlig vakker, og som garantert ville gjort bestemødrene både litt flaue over at denslags oppmerksomhet skulle bli dem til del – samtidig som de hadde blitt sprekkeferdige av stolthet og glede over at det skjedde. Om man skal gjette ut fra egne bestemødre-erfaringer i hvertfall.

Nevnte vi at det kommer ny plate den 30. april? Close your eyes og vent!

Lars Winnerbäck – Själ og hjärta

Nei, altså. Vår mann er tilbake. Og bedre enn på mange år, om vi skal dømme etter denne lille singelen. “Själ och hjärta” er Winnerbäck i god, gammel form. Rockeren Lasse. Singelen er en del av EPen Själ och hjärta, del 1 som kommer ut 30. april. Planen var at den skulle bli en forsmak foran sommerturnéen, men den er utsatt til 2022, som så mye annet. Derfor har han heller satt seg ned for å skrive del 2. Singelen kommer på 10″ vinyl, og selges i webshoppen hans.

Darrin Bradbury – Deanna, Deanna

Darrin har hatt et stritt år, men tilbringer nå tiden hjemme med malepensel i den ene hånden og låtskriverblyanten i den andre. Han har skrevet og gitt ut en låt til sin søster Deanna, og som han sier “I don’t see her enough, so I figured maybe this would make her smile”. Og det tror jeg, den fikk i hvertfall meg til å smile. Ett minutt og førtisju sekunder med Bradburysk brillianse.

Leon Majcen – World Gone By

Det er i disse dager ett år siden Coronaviruset tok John Prine fra oss. Låtskriver Leon Majcen har skrevet en hyllest til Prine som er en av de bedre vi har hørt. Han har en stemme som låter som han er full av erfaring og livsvisdom, og skriver tekster som slår kollbøtte rundt det meste som presenteres der borte i Sambandsstatene. En virkelig godbit, vi anbefaler!

Asbjørn Ribe – Takk for hjelpa

Vår joviale, sørlandske venn Asbjørn Ribe er like høflig som han er musikalsk. Derfor slipper han singelen “Takk for hjelpa”, og sier et høflig takk til alt og alle. Eller kanskje mest noen litt spesiell. Det er litt Burt Baccarach i lydbildet. Det er litt Brian Wilson i koringene. Det er litt George Martin i overgangene. Det er deilig orgelgroove (hvor ofte sier man det?).
Det er tydelig at den kommende platen blir en godbit.

DL Rossi – Great Lakes State Line

Nei, altså… det er jo noe med meg og låtskrivere med mye skjegg. DL Rossi har en stemme som går rett i hjertet, og denne låten har en melodi og en stemning som er direkte hypnotiserende. Rossi har hatt et heftig liv de siste årene, med kreft, depresjon og selvmordstanker, utkastelse fra kirkesamfunnet han hadde vært en del av siden barndommen – de aksepterte ikke hans første soloalbum og dets funderinger over egen tro, giftermål og skilsmisse på et knapt år – samt at han var tilstede ved en stygg skyteepisode på Opry Mills i Nashville. Han kuttet musikkbransjen, og tok jobb på Starbucks – men låtskriveren måtte ut av skapet igjen da skilsmissen var et faktum – og tragisk som det enn er – så har det jo avstedkommet i glitrende musikk. “Great Lakes State Line” er tredje single fra den kommende platen Lonesome Kind som kommer senere i april.

Amanda Anne Platt & The Honeycutters – New York / Open Up Your Door

Et band som vi ikke snakker høyt nok om er The Honeycutters. De har en ny plate på gang som har fått tittelen The Devil / The Deep Blue Sea, og har besluttet å slippe den i små godteposer med to låter i hver – slik singler kom ut i “gaml dager”. Slippene kommer en gang i måneden

Den første dobbelsingelen er “New York” og “Open Up Your Door”. Amanda Anne Plattes stemme, og det gnistrende backingbandet gir oss perfekt folk-pop med gode tekster og avslappende stemninger som er skapt for å sette seg ned og nyte.

John R. Miller – Lookin’ Over My Shoulder

En ny låt fra John R. Miller får alltid frem jubelen i stua. Låten “Lookin’ Over My Shoulder” kom for et par uker siden, og er en perle av groovy tøffhet med sedvanlig velskrevet tekst. Miller signet nylig med Rounder Records, og det bringer jo lovnader om en ny plate…

Rosanne Cash – The Killing Fields

Rosanne Cash vokste opp i sørstatene, og har sterke bånd til både mennesker og kultur. Hun har vært en tydelig stemme i kampen om å få en slutt på rasisme og overgrep fra hvite. En kultur som virker å gjennomsyre enkelte områder og offentlige institusjoner. Black Lives Matter-demonstrasjonene sommeren 2020 inspirerte Rosanne til å skrive denne låten, og i en kommentar til teksten sier hun “All that came before us is not who we are now”.

Olav Larsen & The Alabama Rodeo Stars with Benedicte Brænden – Give Up On Me

Nok en perle fra Olav Larsen og hans stjerner fra Alabamas rodeo i hans pågående duettprosjekt. Denne gangen har han invitert med seg Benedicte Brænden og hennes monumentale stemme. Ikke bli forskrekket av lydene i midten, de har en misjon og en effekt. En tekst om å bli kvitt gammelt grums. Ta steget og komme seg ut og vekk. Eller? Larsen legger en liten dobbel bunn i teksten, og overlater tolkningen til lytteren.

Gospelbeach – Jam Jam

På tide med litt glam-rock kanskje? Det blir vel begrenset med strandliv i sommer, så da tar vi heller turen til gospelstranden. Bandet slipper straks en ny EP, og singel#2 fra denne er en god gammeldags glam-låt som henter inspirasjon fra T.Rex og Sweet.

Kosmik Boogie Tribe – Don’t Come Close

Når vi først er i mer lettbeinte sjangerområder, så slapp Kosmik Boogie Tribe nylig en fjong liten tyggegummipoprock-single med to coverlåter -.”Don’t Come Close” / “I Want You Bad”. Også ute som 7″ på hvit vinyl, med cover tegnet av Petter Baarli.

Siste artikler

Lest dette?