Ukens Platebunke er ekstra stor hvis du ser helt i bunnen av posten. Det er rekordmange utgivelser rett før påske i sjangerne vi dekker her på Dust of Daylight. Forrige ukes Platebunke ble det ikke noe av, da var det for få plater utenom de vi omtalte for øvrig. Vi tar derfor like så godt med de utgivelsene helt nederst i denne posten, så har vi i det minste holdt dere sånn noenlunde oppdatert. 

Nok en gang har vi plukket ut et par plater fra Platebunken som vi synes fortjener en ekstra oppmerksomhet. De kommer i tillegg til de litt større omtalene som er publisert i dag og som kommer. Denne gangen er det to litt dempede og følelsesladde album som har skilt seg ut fra den store listen.

MIPSO – COMING DOWN THE MOUNTAIN

mipso coming downMipso er et ungt band fra Chapel Hill i North Carolina. Deres første utgivelse, Dark Holler Pop, gjorde det solid på bluegrasslister i statene, noe som til og med overrasket bandmedlemmene selv, som slett ikke så på seg som et bluegrassband. Deres neste album kom i 2015 og nå er de klar med sitt tredje album, Coming Down The Mountain.

La meg si det ganske enkelt, dette bandet blir bare bedre og bedre for hver plate. Harmoniene og melodiene sitter bedre for hvert forsøk de gjør. Musikken kan ikke lengre kalles bluegrass, den tanken man må legge fra seg ganske umiddelbart. Mipso er genuin amerikansk tradisjonsmusikk med både fele og mandolin og med røttene plantet i flere musikalske leirer, blant annet tradisjonell folk og moderne Americana. Viktigst av alt så har Mipso noe ungdommelig ekte og overbevisende hjertevarmt med seg som gjør Coming Down The Mountain til en overbevisende opplevelse.

Vi må også ta med at stemmen til Libby Rodenbough, som har gått fra tidivs samarbeidspartner til nå fast medlem i bandet, er noe helt for seg selv og smelter trolig isbreer raskere enn du kan si menneskeskapte klimaendringer. Hør spesielt på tittelsporet og “My Burden With Me”, to helt fantastiske låter. Joseph Terrell gjør ingen dårlig jobb som hovedvokalist, men Rodenbough er et par hakk hvassere og stikker seg mer fram. Se videoen av “Hurt So Good” under og sjekk ut hele plata. 

Spotify

 

DARDEN SMITH – EVERYTHING

Hvis noen kunne bla i historien og fortelle meg hvor mange ganger jeg har spilt Darden Smith sitt legendariske album Trouble No More, da tror jeg nesten sikkert at vi er inne blant ti på topp listen min blant mest spilte. Jeg oppdaget Darden da han var ganske fersk og «Two Dollar Novel” var en av verdens beste storyteller låter. Nå er Darden ute med sitt femtende album i karrieren og jeg synes at de første rundene med Everything har vært av utelukkende positiv karakter.

darden smith everything coverPå denne siden av årtusenskiftet har jeg ikke brukt mye tid på Darden Smith sine nye plater, men denne gangen virker han å ha mer på hjertet enn det jeg har kunnet oppfatte fra de forrige platene. I tillegg virker melodiene å ha funnet tilbake til god gammel Darden Smith form. Ikke så livlige som “Little Maggie” og ikke så rocka som “Levee Song”, men like sterke og inderlige som vi kjenner fra så ufattelig mange av låtene til Darden Smith.

Med seg på platen har Darden kunnet velge å vrake i dyktige musikere og han har blant annet fått med seg Charlie Sexton på gitarer og David Mansfield på pedal steel. Beth Nielsen Chapman, Bonnie Bishop, Kelly Willis og Bruce Robison er alle med å legger på koring på låtene. Låtene til albumet er skrevet i nyere tid og flere av de er gjort i samarbeid med nettopp Bruce Robison, i tillegg nevnes også Matraca Berg og Radney Foster som samarbeidspartnere. Darden virker å ha mange veldig gode venner hjemme i musikkmiljøet i Austin. 

Everything er som sagt ikke et album man hopper euforisk opp og ned til, men jeg tenker det kan være greit å ha denne og et par til rolige og lune plater klar i bagasjen til påskeferien. Aller best synes jeg “Love Will Win The War”, “Forever” og “Against The Grain” er, men anbefaler å sjekke ut hele pakken.

Spotify

 

UKENS NYE PLATER 07. APRIL 

Cory Branan – Adios*
Curse Of Lono – Severed*
The Wild Reeds – The World We Built
Andrew Combs – Canyons On My Mind*
Sean Rowe – New Lore
Malcolm Holcombe – Pretty Little Troubles
Front Country – Other Love Songs
Leeroy Stagger – Love Versus
Imelda May – Life, Love, Flesh, Blood
The Whiskey Gentry – Dead Ringer
Father John Misty – Pure Comedy
Cotton Mather – Wild Kingdom

UKENS NYE PLATER 31. MARS 

The Mavericks – Brand New Day
Rodney Crowell – Close Ties
Unnveig Aas – Old Soul
Seth Avett – IV
David Olney – Don’t Try To Fight It
Bluebird’s Ghost – Miniature Scenes of Sorrow (EP)
Peter Mulvey – Are You Listening
Tim O’Brien – Where The River Meets The Road
Aimee Mann – Mental Illness

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here