Country Heroes – Southern Insecurity (Safe & Sound Recordings)

I dag slipper det Oslobaserte bandet Country Heroes sin helt nye plate Southern Insecurity. Plata blir å få på både vinyl og cd, samt digitale plattformer.

Med et bandnavn som Country Heroes er det vel liten tvil om hva slags musikk du har i vente når disse gutta fyrer løs. Det er country, og det er den rotekte countryen de brenner for. Eller for å si det slik som Doug Seegers en gang sa til meg da vi snakket om musikken hans – “This isn’t americana, this is hardcore country music!”

Dette er ei plate som garantert vil treffe bra for de som sverger til den klassiske countrymusikken slik vi kjenner den fra 50 og 60-tallet. Og hvis du har tenkt å se Country Heroes live, (hvilket du selvsagt skal i nær fremtid) vil du fort forstå at Jørund Vålandsmyr og bandet hans mener alvor. Disse gutta leker ikke country, de er country, de puster country og man skulle tro de var fra jukeboxens gullalder.

Bak navnet Country Heroes finner vi navn som er godt kjente i countrymiljøer i Norge. Kjente fra band som A-11 og klubbkonseptet Oslo Opry. Jørund Vålandsmyr står i front på vokal og gitar, og bak han finner vi, Tore Blestrud på steelgitar, Tor Ånon Kleivane på bass, Daniel Vidarson Gullien på el-gitar, og Bjørn Haglund på trommer.

Det står i aviser rundt om i landet at det er en ny countrybølge som skyller over landet for tiden, og det er godt mulig. For en uke siden ga Roger Græsberg & Foreningen ut sin fantastiske debutplate med countryrock på norsk, og nå, en uke senere kommer Country Heroes med sin. Begge to på labelen Safe & Sound Recordings.

Selv har jeg aldri vært så opptatt av bølger som kommer og går, for meg har country vært en del av livet hele veien. Det være seg Alt.Country, Americana, Singer/songwriter, eller klassisk country som Country Heroes byr på nå. I tillegg til det klassiske lydbildet, er låtene spekket med gode tekster. Som for eksempel i tittellåta «Southern Insecurity», hvor Jørund synger om en vanskelig oppvekst på Sørlandet. En låt om at ikke alle passer inn i bibelbeltet.

Country Heroes-Southern Insecurity cover 2016-10Hver eneste gang jeg hører denne plata, sendes jeg rett tilbake til en del av min egen barndom som jeg husker godt. Tilbake til baksetet i bilen til far min. Vi snakker første halvdel av søttitallet. Far min kjørte Ford 12M og hørte alltid på kassetter i bilen. I baksetet ble jeg kjent med sangere og artister som Jim Reeves, Johnny Cash, og Lefty Frizzell. Far min plystra og trommet takta med gifteringen mot rattet. Det var noe med denne musikken som aldri har sluppet meg siden. Og Country Heroes høres litt ut som et band fra denne tida.

Andre låter på plata som har blitt mine favoritter i tillegg til tittellåta er «Since I Started To Drink» og «Trying To Survive These Blues». Med Country Heroes har landet fått en gjeng med nye countryhelter, og i Jørund Vålandsmyr, har landet fått en countrycrooner av rang. Han har en stemme som kan synge noen og enhver i senk, og som vil få damehjertene til å smelte rundt om i inn og utland.

Ta vel imot Country Heroes. De har kommet for å bli.

Forrige artikkelJimmer – God Like The Sun
Neste artikkelTorgeir Waldemar – No Offending Borders
Rune Torsteinsen
Rune Torsteinsen, odøling -67 modell. Har en bakgrunn som dj fra åra rundt 1990 på ei lokal bule hvor blues, sørstatsrock og pubrock sto høyt i kurs. Men selv om bula gikk dukken, så beholdt jeg interessen for musikk. I dag spiller jeg fortsatt gammel Lynyrd Skynyrd og Little Feat. Lone Justice og Maria McKee vil jeg alltid ha med meg. Det samme gjelder for Son Volt og Jason Isbell. Min største hobby og tidstyv er nok jakten på nye og ukjente artister. PS. Jeg liker både country & western.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here