Når Gary Louris og The Jayhawks ikke lenger treffer så klokkerent som de burde og man savner ny musikk som låter såpass moderne som The Decemberists, men også like store deler klassisk 90-talls amerikansk collegerock, tradisjonell folk og en god porsjon No Depression. Da, skal man absolutt lytte til Cave States fra St. Louis, Missouri. Deres nye album heter True Life og følger på mesterlig vis opp den oppsiktsvekkende gode debuten fra 2013, The Great Divide. 

Dette er et slikt band som man bare liker med en gang man hører lyden av. Har man vokst opp på 90-tallet vil man umiddelbart kjenne igjen stemningen og atmosfæren i melodiene til Cave States. Det er også det som taler imot dette bandet, de har ikke den råskapen eller det lille ekstra spesielle som skal til for å bli et stort og viktig band innen americanasjangeren, men de har det aller viktigste som skal til for å bli godt likt av de aller fleste, noen utsøkte karameller av noen harmoniske melodier.

Bandet kommer fra St.Louis i Missouri og består av fire godt voksne karer som over lengre tid har spilt i hverandres rockeband og diverse andre bandkonstellasjoner. Til slutt tonet de ned lydbildene sine og slo seg sammen i Cave States og i løpet av under tre år har de altså laget to fryktelig gode plater. Hovedpersonene i bandet, Danny Kathriner og Chris Grabau, er begge låtskrivere og vokalister og hele oppsettet med både sound og personale minner dermed om et godt gammaldags alt.country band fra storhetstiden cirka 20 år tilbake.

Dette er en plate som setter i gang gode følelser, sinnstemninger og atmosfærer rundt deg. Hvis du er kommet for å høre et politisk ballespark av en plate, da er du på feil sted, men leter du etter en passasje inn til sårt etterlengtet sjelefred så snakker vi. Hør på låter som «Commuter», «Over and Done» og «Take It All», med alle de små meloditwistene og med John Higgins delikate pedal steel. Liker du Blue Rodeo, Wilco, Jayhawks og andre lignende band så er True Life et pliktkjøp i 2016.

Cave States homepageKjøp album

SHARE
Forrige artikkelMusikklørdag i Oslo: Country på Pokalen, St.Thomas på Mono
Neste artikkelThe night Nikki Lane came to town
Kontakt: jan@musikkbloggen.no Southern man. Født på samme dag som Hank Williams, dog ikke samme år. Har hørt på musikk daglig siden 1981. Jobbet på 90-tallet i Flekkefjords største platebutikk. Oppdaget alt.country og bandene Whiskeytown, Uncle Tupelo og Jayhawks på denne tiden. Skriver mest om nye utgivelser innen americanasjangeren. Hører mest på Drive-By Truckers, Son Volt, Steve Earle, Townes van Zandt, Jason Isbell, Neil Young, Guy Clark, John Prine, Warren Zevon og Jason Molina.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here